In dit deel zijn de zussen uit de vorige delen op de achtergrond en draait het om Lyra en Nix. Beide vond ik vanaf het eerste hoofdstuk echt al ontzettend leuk, vooral Nix maakte me aan het lachen en ik kreeg direct zin om door te gaan met dit verhaal. 

Lyra gaat wonen op Jewel Island en gaat aan de slag bij het familiehotel, waar de vorige delen zich ook afspeelden. Voordat ze aan de slag gaat komt ze Nix tegen, hij ziet overigens eerst haar borsten en daarna pas haar gezicht, wat hun ontmoeting spectaculair maakt. Uiteindelijk blijft Lyra ‘slapen’ en wordt het een onvergetelijke nacht, maar de dag erna is Nix verdwenen en Lyra doet haar best hem te vergeten, maar dat gaat niet zo gemakkelijk…

Het was heel leuk om weer op het eiland te vertoeven en te lezen over het reilen en zeilen in het hotel. Het was ook erg leuk om te lezen hoe het nu met de zussen gaat, al hebben zij echt een kleine rol op de achtergrond, het boek draait echt om Lyra en Nix. Zelf vind ik dit het beste deel in de serie en zie je echt een stijgende lijn in het schrijven van de auteur. Waar ik in de eerdere delen het wat snel vond gaan en soms wat te vlot ging, vond ik dit hier al beduidend minder. 

‘Soms moet je het risico durven nemen om iets fantastisch en onverwachts te beleven.’

Het blijft natuurlijk wel fluffy feelgood, heb je daar geen zin in zou ik het lekker laten liggen. Maar heb je zin om een fijn geschreven verhaal te lezen waar je je echt op het eiland waant, vooral beginnen aan deze serie zou ik zeggen!

Recensie: 4

Titel: Zonlicht op Crystal Sands
Auteur:  Holly Martin
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Z&K