Waar dient het voor? Een boek dat graag vragen stelt. Als juf zijnde kan ik je zeggen, ik krijg de hele dag vragen op mij afgevuurd en die variëren van: juf mag ik naar de WC tot juf, tot juf hoe los ik deze som op. Juf hoe laat is het of juf wat is dat? Als ze zeggen; juhuffff is het heel dringend. Maar ze stellen ook vragen waar ik geen antwoord op kan geven. Omdat ik het of niet weet, of het niet uitgelegd krijg. ‘Maar juf jij weet toch alles? Oh nee toch niet.’

De vraag waar iets voor dient komt ook regelmatig voor, niet alleen op school, maar op alledaagse momenten denk ik dat we ons allemaal wel eens afvragen: ‘Wat moet ik hier nu mee?’ of ‘Hoe werkt dit nou weer?’

Dit boek biedt heel veel plezier rondom het stellen van vragen waarvoor iets dient. Waarvoor dient een kurkentrekker, de naam verraadt het al! Maar waarvoor dient een schilderij in een museum? Zijn er ook dingen die nergens voor dienen? Dit boek zorgt ervoor dat je over dit soort dingen gaat nadenken en gaat praten. Waar dient het voor? 

De kleuren van de prenten en de prenten zelf zorgen echt dat je geboeid naar het boek kijkt, de illustraties springen eruit en zijn ook erg gevarieerd. Daarnaast is het boek divers en dat vind ik altijd een pre. Ik vind de tekst wel erg lastig voor jonge kinderen, zelfs als het voorgelezen wordt, vind ik de woordkeuze soms te moeilijk en de hoeveelheid tekst teveel. Echter is dit natuurlijk wel hartstikke goed voor het uitbreiden van de woordenschat én geeft het boek niet alleen heel veel vragen die je kunt bedenken met jouw kleine maar ook stof om over te praten! 

Waar dient het voor? Een prachtig geïllustreerd prentenboek uitgebracht bij Tiptoeprint

Recensie: 3

Titel: Waar dient het voor?
Auteur:  José Maria Vieira Mendes Magdalena Matoso
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Tiptoe print