Dit is mijn eerste kennismaking met Vannessa’s werk en nadat ik het uit had ging ik meteen googelen welke boeken in nog meer kan kopen, want van zo’n fijne boeken, word ik nou eenmaal enorm hebberig. Gelukkig kon ik direct door met ‘Door een roze bril’ en dat zal zeker niet het laatste boek zijn dat ik van haar lees.

Naomi is een journaliste, dochter, zus, tante en… ja wat is ze eigenlijk nog meer, ze vergeet zichzelf in ieder geval te zijn tussen al het zorgen en werken door. Wanneer ze haar wanhopige ouders kan helpen door een journalistenklus aan te nemen voor haar ex, ontmoet ze de stugge chef-kok Jonas. Ze heeft zijn verhaal nodig om te kunnen bereiken wat haar ex wil. Ze doet er alles aan om door Jonas heen te prikken, maar Jonas geeft zich niet zo gemakkelijk gewonnen. 

Naomi is een heel lief personage en soms wilde ik haar wel door elkaar schudden omdat ze een beetje doorsloeg. Maar de auteur heeft er voor gezorgd dat ik mij hier dus niet aan stoorde. We lezen allemaal wel eens over een personage waarvan we de keuzes niet begrijpen en we daardoor hem, haar of hen meteen minder leuk vinden. Maar bij Naomi had ik dit dus niet, pluspunt voor de auteur dus! Terrence daarentegen, wat een kwallie, bah. Jonas daarentegen, wat een lieverd. 

Naomi is een echte doorzetter en probeert het voor iedereen goed te doen. Je gunt haar tijdens het lezen de wereld en moedigt haar aan vanaf de zijlijn. Dit boek bevat humor, romantiek, plezier, verdriet, rouw, alles in één. Echt een topper van een boek, ga dit lezen!!

Recensie: 5

Titel: De kluts kwijt
Auteur: Vanessa Thuyns
Genre: Feelgood
Uitgeverij: VBK Media