Doenja en Jorkos wonen aan de rand van een groot bos samen met hun moeder en vader. De vader van de kinderen is houthakker. Hij vertelt de kinderen vaak verhalen over een bos waar hij de bomen kan horen zingen. Op een dag komt hij niet terug uit het bos en na een paar dagen besluiten Doenja en Jorkos op onderzoek uit te gaan en hun vader te gaan zoeken. Ze gaan een spannend avontuur aan en gaan op zoek naar 7 veren van een papegaai, want die zouden hen kunnen helpen. 

Dit boek las ik in 1 ruk uit en ik besloot het vervolgens voor te lezen aan mijn klas. Zo’n boek is dit, het is spannend, fantasievol, avontuurlijk en een tikkeltje mysterieus. Je wordt echt meegezogen in het verhaal dat Paul Biegel vertelt en Linde Faas illustreert. 

Dit verhaal laat twee kinderen zien die ontzettend sterk zijn in hun eigen kunnen. Ze hebben doorzettingsvermogen, laten liefde voelen en zijn echte bikkels. Het was heel fijn om over Doenja en Jorkos te lezen. Jorkos is de dappere van de twee en hij neemt zijn zusje mee in zijn dapperheid. Een echte lieve grote broer. 

De illustraties zijn, zoals wij het kennen van Linde Faas, prachtig en kleurrijk getekend. De woorden van Paul Biegel zijn al wat ouder maar daar merk je tijdens het lezen niets van, ik kan mij niet herinneren of ik dit verhaal als kind heb gelezen, maar ik kijk er al naar uit dat mijn kinderen dit later gaan lezen. 

Recensie: 5

Titel: De zeven veren van de papegaai
Auteur: Paul Biegel
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Uitgersmaatschappij Holland B.V.