‘Woorden zijn net als vuur, één vonk is genoeg om een heel bos in vuur en vlam te zetten.’

Met dit soort zinnen betovert Jami Leigh ons met haar zelf uitgebrachte boek De nieuwe Wendy. Een verhaal bomvol avontuur, fantasie en een snufje magie.

Sarina is een Wendy, je weet wel, van Peter, wellicht wel dé nieuwe Wendy die over Helidan zal regeren, maar wanneer ze wordt ontvoerd, realiseert ze zich dat ze een keuze heeft, en dat maakt het niet bepaald makkelijker.

Sula probeert het leven te redden van de kapitein van haar schip, ze is bereid naar de onderwereld af te reizen om het mogelijk te maken, ondanks dat niemand weet of het echt bestaat. Maar tijdens de zoektocht komt ze in aanraking met haar verleden…

Je leest het verhaal steeds vanuit Sarina of Sula, ieder hoofdstuk wordt netjes aangegeven met de naam, dus het is naar mijn idee niet verwarrend. Ik vond het een leuke keuze van de auteur, helemaal omdat je in het begin niet weet wat de band gaat worden tussen Sarina en Sula. 
De worldbuilding in dit verhaal vond ik erg goed, ik lees steeds vaker en meer fantasy, en zie dingen steeds gemakkelijker voor me, de vlotte en fijne schrijfstijl van deze auteur nam me mee in de wereld en hielp enorm met het visualiseren in mijn hoofd.

Ik vond de opbouw van het verhaal ook erg goed, het begint meteen spannend en je bent echt op zoek als lezer naar de verbanden en de oorzaken en wat er nu precies gaande is, en de auteur strooit beetje bij beetje met broodkruimeltjes en laat steeds meer los over het verhaal. Vervolgens verloopt het verhaal redelijk gemoedelijk en net als je het niet aanziet komen (tenminste ik niet) komt er een einde die heel spannend en gaaf is! Ik kijk uit naar het vervolg, ik heb echt genoten van deze hervertelling vol avontuur, vriendschap, liefde én op zoek zijn naar jezelf!

Recensie: 4

Titel: De nieuwe Wendy
Auteur:  Jami Leigh
Genre: Fantasy
Uitgeverij: Jewel Books