Lola is foodblogger van beroep en ze doet dit met veel plezier. Eigenlijk werd van haar verwacht dat ze de advocatenwereld inging, net zoals haar moeder, maar Lola heeft na haar studie besloten dat ze een ander pad wil bewandelen. Echter is het leven van een influencer niet zo rooskleurig als wij misschien denken, tegenvallende berichten, negatieve reacties en een dalend volgersaantal zorgen ervoor dat Lola krampachtig probeert om ‘leuk gevonden te worden’ op de gram. Nou wat is er nu leuker dan een selfie met een lammetje?! Ze wordt betrapt wanneer ze ‘s nachts het terrein van de kinderboerderij betreedt, om aangifte te voorkomen gaat ze aan de slag als vrijwilliger, ze heeft er helemaal geen zin in, maar sluit de kinderboerderij toch in haar hart…

Dit debuut-verhaal van Denise Meijer vind ik leuk geschreven. De schrijfstijl van het verhaal is gericht op jonge lezers, ik als beginnend 30+er vind dat ik ook nog tot die categorie behoor (haha). 
De personages zijn lekker verschillend en ik zag sommige mensen ook echt voor me, zoals een personage dat altijd gehuld is in een fleecevest. Mijn favoriete personage is toch wel Lola (op de dieren van de kinderboerderij na). Dat had ik niet gedacht na de eerste hoofdstukken, ik vond haar een beetje te naïef. Maar de groei die zij doormaakt is enorm, en goed uitgewerkt door de auteur. Ze blijkt naar mate het verhaal vordert erg lief en zorgzaam. 

Het verhaal zal voor ons (wij bookstagrammers) wellicht wel bekend voorkomen. Nog even snel een foto maken, nog even een post online zetten en mensen om je heen die zich afvragen waar je mee bezig bent. 

Ik vond het een leuk verhaal en kijk er zeker naar uit om nog eens iets te lezen van deze auteur! 

Overall Rating: 3

Titel: Zondebokken & Selfies
Auteur: Denise Meijer
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Loft books