Billy Dunne frontman van de opkomende rockband The Six, heeft graag alles onder controle, als hij het kon, zou hij het liefst alles zelf doen en alles zelf beslissen (dit is mijn eigen interpretatie van de persoonlijkheid van Billy). Hij staat er dan ook echt niet op te wachten om samen te werken met Daisy Jones, een jonge zangeres die echt, maar dan ook echt, alles doet waar ze zelf zin in heeft. Ze worden aan elkaar voorgesteld en ze blijken een gouden talentvolle combinatie, samen schrijven, maken en ademen ze muziek en Daisy Jones & The Six wordt geboren. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot. In dit boek lezen we hun opkomst en… 

Laten we beginnen met dat ik niet wil geloven dat deze mensen niet echt hebben bestaan, dat dit boek fictie is. Ik heb tijdens het lezen gegoogeld, Spotify afgestruind, maar nee Daisy Jones & The Six zijn een band die volledig bedacht is door deze geweldige auteur. Taylor Jenkins Reid schrijft zo ontzettend beeldend en zo ontzettend goed dat je gewoon niet gelooft dat dit fictie is.

De auteur heeft ervoor gekozen om het boek te schrijven in de vorm van een interview, we lezen dus vanuit allerlei perspectieven, Billy, Daisy, de gitarist, de toetsenist, fotografen, journalisten en ga zo maar door. Deze keuze is wat mij betreft een fantastische, unieke keuze wat het boek ontzettend veel lagen geeft. Bladzijde voor bladzijde word je opgeslokt in het verhaal, het verhaal is bijna net zo verslavend als de middelen waar de bandleden verslaafd aan zijn. 

Ik vind het ontzettend knap dat een auteur vanuit zoveel invalshoeken een verhaal weet te vertellen. Het leukst vond ik het wanneer de verhalen niet overeen kwamen, dit zorgde er voor dat het verhaal echt voelde. 

Ik begon dit boek te lezen en vulde het aan door er naar te luisteren tijdens het huishouden doen, dit boek luisteren is voor mijn gevoel nog beter dan het boek te lezen. Ik heb het dan ook afgeluisterd in plaats van uit gelezen. Door de verschillende stemmen, het verhaal, de gelaagdheid en de gebeurtenissen lijkt het net of je een documentaire luistert. 

Lees. Dit. Boek, of nog beter, Luister. Dit. Boek! 

Recensie: 3

Titel: Daisy Jones & the Six
Auteur: Taylor Jenkins Reid
Genre: Roman
Uitgeverij: Ambo|Anthos