Zondagsleven is het vervolg op een van de mooiste boeken die ik vorig jaar heb gelezen. Ik heb dit boek lezen dan ook uitgesteld. Ik denk omdat ik dan wist dat het erna klaar was. Dat ik maximaal twee dagen opgezogen zou worden door dit boek. 

Ik had dit boek dus bewust in mijn pot gedaan voor mijn eigen #eenboekvanelkeplankchallenge want ik mocht het boek van mezelf niet nog veel langer laten liggen. Gelukkig trok mijn zoontje het lootje met dit boek al de tweede maand! Dus ook voor de maand augustus is het weer gelukt om een boek te lezen voor mijn challenge op naar de volgende!

In dit boek gaat het verhaal van Jasmijn Vink verder. Waar we in Zondagskind lazen over haar kindertijd en haar jeugd, waar op het einde Jasmijn de diagnose autisme krijgt. Gaat Zondagsleven over haar volwassen leven en haar zoektocht naar een passende manier van leven. Een leven van rust in de voor haar chaotische wereld. 

Ik heb dit boek in twee dagen uitgelezen, een boekenvriendinnetje zei het me al. ‘Die heb je wel uit in twee dagen.’ Ik denk als ik geen kleine had gehad, ik hem in 1 dag had uitgelezen. Net zoals het uitstellen van het lezen van het boek, ben ik mijn recensie schrijven ook gaan uitstellen. Want er zijn eigenlijk geen woorden. Het verhaal is goed geschreven, de schrijfstijl leest prettig. De situaties zijn herkenbaar rondom mensen in mijn omgeving, waardoor het wellicht nog iets meer binnenkomt. Ik begrijp Jasmijn en ook weer niet. Want kan ik als buitenstaander, als iemand die dit niet zelf ervaart, dit wel begrijpen? Ik begrijp de mensen om mij heen wel beter dankzij dit boek en het vorige boek. De situaties die de auteur schetst zijn dagelijkse, normale situaties voor de meeste mensen. Ze weet precies te verwoorden hoe die situaties voor haar voelen, waarom bepaalde keuzes voor haar normaal zijn, maar voor een buitenstaander niet. Ik kan dit boek iedereen aanraden. Al is het om herkenning te vinden, of omdat je ‘gewoon’ een mooi boek wil lezen. Vergeet dan niet eerst zondagskind te lezen! Je krijgt er geen spijt van!

Recensie: 5

Titel: Zondagsleven
Auteur: Judith Visser
Genre: 
Roman
Uitgeverij: Harpercollins