In dit eerste deel van de Valerie Lane serie. Leren we vijf vriendinnen kennen die alle vijf een eigen zaakje hebben in de Valerie Lane. In dit deel draait het voornamelijk om Laurie. Laurie heeft een theewinkeltje en is hopeloos verliefd maar dit durft ze helemaal niet te vertellen. Ze is lekker onhandig en we volgen in dit boek haar zoektocht naar liefde en geluk! 

Laat ik beginnen door te zeggen dat ik dit boek per ongeluk in één dag heb uitgelezen. Je vliegt er echt doorheen. Ik zie dit boek echt als een op en top feelgood verhaal. Bemoeizuchtige vriendinnen, check. Een lastige ex, check. Een knapperd waar je heimelijk verliefd op bent, check. Een onhandig hoofdpersonage, check. Het verhaal is zoet maar mist wel her en der wat diepgang. Doordat de vriendinnen veel met elkaar optrekken leer je ze wel alle vijf kort kennen, en Laurie wat beter. Toch vind ik dat net wat te weinig, het boek is niet heel dik, dus het had wat mij betreft wat meer bladzijdes en wat meer diepgang mogen hebben. Ondanks dat is het een leuke read en ben ik gecharmeerd door de schrijfstijl van de auteur die lekker vlot is. Ik kan dan ook zeker uit naar de rest van de serie! Ik vind de mysterie rondom ‘Valerie’, waar de winkelstraat naar vernoemd is, erg interessant en hoop dan ook dat we daar in de vervolgdelen meer over te weten komen. Ook ben ik wel benieuwd naar deel 2, alleen al om op de achtergrond mee te krijgen hoe het met Laurie verder gaat. Ben je op zoek naar enorm veel diepgang in een boek, dan raad ik je deze niet aan. Maar ben je toe aan een lekkere feelgood, dan is dit zeker jouw boek en wordt dit ook echt wel jouw serie!

Recensie: 3

Titel: De theewinkel vol geluk
Auteur: Manuela Inusa
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Boekerij