Ik vond het verhaal erg duister en daar schrok ik in het begin een beetje van. Ik denk dat ik door het genre ‘Young adult’ een hier zelf niet goed op was voorbereid. Ik was vanaf bladzijde één wel gepakt door de schrijfstijl van de auteur én er gebeurde direct iets, wat ik niet had verwacht in deze hervertelling. Ondanks dat ik de spanning al direct goed vond en de opbouw ook goed vond, merkte ik wel dat ik over de helft nog meer ging genieten van het boek. Voor mijn gevoel gebeurde er toen wat meer, werd het iets minder duister maar bleef het wel hartstikke spannend.

De auteur schrijft vlot en houdt in de grote lijnen het verhaal van het sprookje zoals ik dat ken aan. Ik bedoel dan de fluffyduffy Disney versie en niet het ‘echte’ sprookje want ik denk dat die ook wel lekker duister was. Kortom, ik heb erg genoten van dit verhaal en dit boek krijgt van mij 4 mooie sterren. 

Ik heb nadat ik het boek uit had direct het vorige boek van deze auteur besteld (#bookaddict) en ik ben zeer benieuwd hoe ik dat verhaal ga ervaren!

Recensie: 4

Titel: Vergif
Auteur: Jennifer Donnelly
Genre: Young Adult
Uitgeverij: de Fontein Jeugd