Dit boek, ‘Zeven zotgevallen’ bevat, je raadt het al, 7 voorlees verhaaltjes! De verhalen zijn op rijm en bevatten korte zinnen, super fijn voorlezen dus. De verhalen zijn heerlijk winters, dus ideaal om nu te lezen! De verhalen staan los van elkaar, en dat maakt het leuk! Zo kan je iedere avond voor het slapen gaan een los verhaaltje voorlezen. De lengte van de verhalen is daar precies goed voor! 

Er zit een verhaal tussen waar een sip kijkende sneeuwpop ervoor zorgt dat je emoties kunt bespreken en hoe je deze uit in je gezicht. Er zit een liedje tussen én een verhaal over Pippa en Paula, twee pantoffels! De verhalen zijn qua thema afwisselend en ik vind ze alle 7 erg leuk. Pippa en Paula, de pantoffels, zijn toch wel mijn favoriet!

Wat mij betreft hadden er wel wat meer illustraties in het boek mogen zitten, er zitten witte pagina’s tussen, (logische indeling, gezien de verhaaltjes op de rechter bladzijdes beginnen) maar ik had graag gezien dat dan het lege linkerblad opgevuld werd met een illustratie. De illustraties die op de andere pagina’s staan zijn leuk, kleurrijk en er zitten erg grappige tussen! De cover is ook echt een plaatje!

De Zeven zotgevallen is een fijn boekje met 7 voorleesverhaaltjes , ik heb ze al voorgelezen aan mijn mini van 1,5, maar voor oudere kinderen is dit natuurlijk nog leuker! Vanaf 9 jaar kunnen kinderen dit zelf lezen om helemaal in de winter stemming te komen! En zeg nou zelf, wie wil dat nou niet!!

Recensie: 4

Titel: Zeven zotgevallen
Auteur: Bieke Vanlaeken
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Phoenix Books