Dit is het tweede boek over de tweeling Frank en Stijn, ze wonen met hun ouders én kat in een oud kasteel. Wanneer Frank per ongeluk het konijn van Fia wegtovert, zijn Fia én Frank allebei erg verdrietig. Samen met zijn broer Stijn probeert Frank het konijn terug te vinden. 

Dit boek is onderdeel van een serie maar in principe los te lezen. De lezers worden wel warm gemaakt om eerst deel 1 te lezen. Waar we in het vorige boek lazen over het halloweenfeest op de school van de tweeling, draait het nu om kerstmis! Ik vind het enorm leuk dat er dus tussen deel 1 en deel 2 weinig tijd zit. Hierdoor zitten de jongens nog in dezelfde klas e.d. en dat vind ik een leuke toevoeging omdat je direct na deel 1 verder kan in deel 2 en er dus weinig is veranderd. 

Ook in dit boek zijn de illustraties weer allemaal in dezelfde kleurtinten samen met de tekst en dat sluit aan bij deel 1 en is wederom een leuk geheel. Dit boek bevat ook spelingen met de lettergrootte en het lettertype én er wordt soms zelfs gebruik gemaakt van geheimschrift.

Ook dit boek sluit af met een erg leuke manier om de auteur en de illustrator te leren kennen! Frank en Stijn zijn 2 boefjes en dat maakt het enorm leuk om te lezen. Ze beleven weer de grappigste avonturen maar er zitten ook wel wat lastigere thema’s, zoals pesten, verwerkt in het boek. Ik vind dit echt een aanrader! Dit was deel 2 van Frank en Stijn, en ik hoop echt dat er nog een deel 3 komt!

Recensie: 4

Titel: Frank en Stijn 2
Auteur: Reine de Pelseneer
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Uitgeverij de Eenhoorn