Het is mijn eerste kennismaking met deze auteur en zij heeft mij meegenomen in het verhaal van Hanne. Twintiger, heeft een hekel aan haar job (heerlijk die Vlaamse woorden) en woont in een appartementje in de stad. Dan erft ze onverwacht een vakantiehuis in de Ardennen! Haar moeder overtuigd haar om dit enorme landhuis, niet te verkopen maar om te toveren tot een b&b. Maar niet iedereen in de Ardennen zit op hun komst te wachten.

Oké first things first, de cover én het binnenwerk. @hamle you did it again! Het is prachtig! Vooral het binnenwerk. Het verhaal is winters, het binnenwerk en de omgeving waar het zich afspeelt net zo goed. Dit boek geeft je dus een enorm winters gevoel en dat vind ik fijn. Ik had best hoge verwachtingen van dit verhaal, het bezit allerlei ingrediënten om een heerlijke feelgood te zijn. Dit is het dan ook echt, echter is het voor mij iets te zoet. Het gaat mij op sommige vlakken echt te snel en het einde voelt een beetje, afgeraffeld wil ik niet zeggen, maar ik vind de plot veranderingen iets te. Desondanks las het heerlijk weg, en waande ik mij echt samen met Hanne in de Ardennen. De personages worden redelijk goed uitgewerkt, sommige personen zijn wat mysterieus, maar dit past helemaal bij het verhaal. De vriendinnen van Hanne zijn, vind ik, een erg leuke toevoeging. Ik stoorde me bij Hanne zelf alleen over het continue terug vallen op de ‘vega en milieu’ keuzes (zegt deze vegetariër…) less talking more acting Hanne.

Deze feelgood, vraagt naar nog meer feelgood van deze auteur. Ik ben namelijk zeer benieuwd hoe het verder gaat met Hanne, haar moeder en haar vriendinnen. Maar vooral hoe het gaat met Hanna en haar liefdesleven. Heb je zin een een fluffyduffy feelgood, met een leuke opzet en winterse taferelen, dan raad ik jou dit boek zeker aan!

Recensie: 3

Titel: Winter in de B&B
Auteur: Kaat de Kock
Genre: Romantiek
Uitgeverij: Hamley Books