Dit boek las ik samen met de leesclub en ik ben blij dat ik het gelezen heb! Het was een fijne kennismaking met deze auteur en ik ga zeker haar andere boek ook nog lezen!

Als Yara de diagnose CVS krijgt, staat haar wereld op zijn kop. Toch wil ze zich er niet bij neerleggen. Ze is jong en ze wil niet ziek zijn. Haar familie en vrienden proberen haar te helpen maar ze laat niemand toe. Ze verliest zich zelf steeds meer in een online game, Evol. Een virtuele wereld waar ze niet ziek is. Ze raakt steeds verder verwikkeld in het spel en vergeet haar realiteit. 

De titel past erg goed bij het verhaal. Yara wil haar oude leven terug. Het leven dat zij leidde voor ze ziek werd. Het leven van de persoon wie ze gisteren was. 
Zoals ik al vermeldde heeft deze auteur een fijne schrijfstijl. Ze schrijft begrijpelijk en dat is voor een leek zoals ik, wat betreft de ziekte CVS en games wel nodig! Ook zorgt de auteur er voor dat er grappige passages in het verhaal zitten, wat het zware onderwerp soms wat minder zwaar maakt. 

‘Niet iedereen die zoekt heeft iets verloren en niet iedereen die dwaalt is de weg kwijt.’

Wat ook fijn is, dat als Yara in de gamewereld is, de zinnen cursief gedrukt zijn, dat helpt enorm want ik denk dat ik anders in de war was geweest. Ondanks de begrijpelijke taal die de auteur gebruikt had ik soms wel wat moeite om mij in te leven. Ik heb echt niets met online games en ik kan mij persoonlijk dus niet voorstellen dat je je daar zo in kan verliezen, ik ben dus zeker wel benieuwd hoe fanatieke gamers dit boek hebben ervaren! 

‘Want wie ik gisteren was, zal ik nooit meer kunnen zijn, en wie ik morgen ben, wordt bepaald door vandaag.’

Recensie: 3

Titel: Wie ik gisteren was
Auteur: Pamela Sharon
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Moon