Hella gaat met haar ouders en broertje op vakantie. Ze heeft er helemaal geen zin in en zou nog liever achter gelaten worden dan dat ze mee moet. Wanneer er onderweg in eens een storm losbarst, besluit de familie te overnachten in een hotel dat opeens opduikt. Een familie hotel, waar óók ouders mogen overnachten. In het hotel komen ze nog 2 families tegen die overvallen zijn door het weer en wat er dan allemaal gebeurt in dit verhaal…de kinderen van de families moeten opdrachten uitvoeren om hun ouders terug te vinden… als dat maar goed gaat. 

Wat was het weer fijn om een boek van Mel Hartman te lezen. Ik las al eerder met veel plezier 2 boeken van haar en nu dus dit jeugdboek!

Ik vond de opbouw van dit verhaal echt een extra dimensie geven. De kinderen in het verhaal moeten opdrachten uitvoeren en dat vond ik vrij rap gaan en toen dacht ik, bijna halverwege het boek, wat gaat er dan nog allemaal gebeuren, maar de auteur zorgt ervoor dat het boek boeiend blijft om te lezen.

De auteur schrijft vlot en de hoofdstukken zijn kort, ideaal voor jongere lezers dus. Ze schrijft begrijpelijk en er zit veel verschillende personages in waardoor je jezelf sowieso wel in iemand gaat herkennen! Daarnaast zitten er in het verhaal veel thema’s die kinderen wellicht herkennen. Pesten, ruzie met ouders en het hebben van angsten. Die herkenbaarheid kan ervoor zorgen dat kinderen zich zelf of bepaalde situaties wellicht beter gaan begrijpen en dat is natuurlijk perfect bij een kinderboek. Ik ben blij dat de auteur haar angst voor het onbekende overwonnen heeft en dat dit boek nu klaar staat in mijn kast voor mijn zoon later!

Recensie: 4

Titel: Hotel op de rots
Auteur: Mel Hartman
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Hamley Books