Will is een wees en wil niets liever dan ridder worden. Hij hoopt dan ook dat hij naar de krijgsschool mag gaan. Hij wil in de voetsporen van zijn vader treden, er is alleen 1 probleem, Will is klein. En daardoor wordt hij afgewezen voor de krijgsschool, echter wordt hij wel aangenomen als leerling bij de mysterieuze Grijze Jager Halt. Hij begint met tegenzin, maar naar mate de tijd vordert, en er dreiging ten aanzien van de koning ontstaat, beseft Will zich, dat Grijze Jager zijn, zo slecht nog niet is.

Wat een avontuurlijk, vlot en spannend geschreven eerste geschreven deel van deze serie, ik begrijp heel goed waarom dit boek al 50 drukken heeft. Dit boek is zeker een goed boek om te lezen met jouw kind wanneer hij of zij lezen saai of niet leuk vindt. Want saai, is dit verhaal zeker niet. Vanaf bladzijde 1 neemt John Flanagan zijn lezers mee op avontuur en dat stopt pas op de laatste bladzijde, wat er bij mij in resulteerde dat ik direct naar de boekhandel wilde gaan om het tweede deel aan te schaffen. 

De slechteriken in dit verhaal, zijn niet mensen zoals jij en ik, maar monsters, die mysterieus zijn die het verhaal extra spannend maken. De personages zijn redelijk goed uitgewerkt, de auteur kiest er voor om bepaalde mysteries lang in stand te houden en dat past helemaal bij het verhaal en bij de personages. 

‘En dat voelde goed; alsof hij voor het eerst in zijn leven een eigen familie had.’

Een verhaal over moed, vriendschap, ten strijde trekken én avontuur, echt een aanrader voor jeugdige én niet zo jeugdige lezers!

Recensie: 4

Titel: De grijze jager 1
Auteur:  John Flanagan
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Gottmer Uitgevers Groep bv