Nadat we in het eerste verhaal (Adawyth) van deze auteur kennis hebben gemaakt met Edward en Eleanor, gaat het in dit verhaal voornamelijk over de broer van Edward, Charles. Prins Charles welteverstaan, de 2e zoon van de koning. Charles gaat met flinke tegenzin akkoord met zijn vaders plan om een bal te organiseren om zo een verloofde te vinden. Charles zorgt er wel voor dat het een gemaskerd bal wordt. Er worden 30 dames uitgekozen om te komen. 1 dame zal uitgekozen worden om een tijd op het kasteel te verblijven, zodat ze elkaar beter leren kennen, het dienstmeisje van de uitverkoren dame komt Charles echter heel bekend voor… 

Ondanks dat ik de eerste hoofdstukken door en door kende vanwege het proeflezen, genoot ik vanaf bladzijde 1 weer van het verhaal. Het fijne aan de schrijfstijl van Michelle vind ik, dat ze echt de sfeer weet te leggen in een verhaal. Door de details die zij toevoegt aan het verhaal, lijkt het net of je echt in de tijd bent waar het boek zich afspeelt. Denk aan het uitblazen van licht in plaats van het licht uit maken en baden die gevuld worden met water door emmers. Door dit soort kleine details toe te voegen aan het verhaal, weet de auteur de sfeer heel fijn weer te geven. 

Je merkt aan Charles in dit verhaal dat hij zoekende is. Niet alleen op het gebied van de liefde maar ook in zijn rol als prins. Charles voelt zich meer thuis bij de bewoners van het dorp dan in het kasteel. Daarnaast voelt hij zich maar wat ongemakkelijk als een van de dienstbodes hem helpt met aankleden of in bad gaan. Dit maakt het een benaderbaar personage en dat leest erg fijn. 

Ondanks dat dit verhaal los te lezen is, wil ik toch aanraden om eerst ‘Adawyth’ te lezen. Veel personages komen al voor in ‘Adawyth’ en het is een fijne toevoeging om over de hoofdpersonen van ‘Adawyth’ ook wat te lezen in ‘Volg je hart’. Ook maken bepaalde personages op relationeel gebied een groei door en dit is leuk om te lezen.

Volg je hart is een fijn verhaal, over (verboden) liefde, familiebanden en vriendschap. Wat mij betreft het beste verhaal van Michelle tot nu toe! 

Overall Rating: 4

Titel: Volg je hart
Auteur: Michelle Sikking
Genre: Young Adult