Else, Lindsay & Jenny zijn terug, we leerden de huisgenoten én vriendinnen al kennen in Opgescheept en ze zijn inmiddels 2 jaar verder. Jenny heeft inmiddels veel succes met haar eigen bedrijf maar is nu dan ook echt toe aan succes in de liefde. Lindsay is daarentegen hartstikke gelukkig in de liefde maar is juist zoekende naar wat ze echt wil met haar carrière. Else heeft haar ouders nog altijd niet op de hoogte gebracht van haar relatie met alle gevolgen van dien… 

Alle drie hebben ze hun eigen verleden, hun heden en hun toekomst, maar ze komen altijd terug bij hun basis en dat is elkaar. Ze zijn hechte vriendinnen geworden en kennen niet alleen elkaar, maar ook zichzelf beter. De vriendinnen moedigen elkaar aan, houden de ander af en toe een spiegel voor en zijn er altijd voor elkaar, op leuke en verdrietige momenten. Ze zetten samen stappen in de liefde en op carrièregebied, ze denken na over hun dromen en gaan ze achterna.

Wat ik Lindsay, Else en Jenny zou gunnen is, een andere mentaliteit, ik vond dat het boek erg ‘het glas is half leeg’ gericht is in plaats van ‘het glas is half vol’ gericht. Ik vond dit een nare nasmaak geven in veel situaties die de meiden meemaken. Ook vond ik, ondanks de volwassen keuzes die zij maken, dat ze zich soms nog erg puberaal gedragen. Hun uitingen zijn soms wat puberaal, hun reacties op bepaalde momenten nog meer. Dit resulteerde ervoor mij helaas in dat ik op een gegeven moment niet meer door de negativiteit en de soms kinderachtige reacties heen kon kijken, terwijl er toch in aardig wat passages een duidelijke groei te merken is in het leven van de vriendinnen.

Al met al vond ik het leuk om weer over de meiden te lezen, maar vond ik het jammer dat ik dit deel helaas niet leuker of beter vond dan het eerste. Leuk om dit te moeten schrijven vind ik zeker niet, ik weet hoeveel werk, tranen en kracht dit boek gekost heeft. Dit merk je ook aan de opbouw van de personages, de passie die de auteur erin gestoken heeft en de duidelijke feelgood touch. Toch wil ik eerlijk zijn, want daar heeft iedereen het meeste aan.

Overall Rating: 2

Titel: Opgeschud
Auteur: Lianne Reijntjes
Genre: Feelgood