Dit betreft een derde deel van een serie, wil je de eerste delen nog lezen, wellicht moet je mijn recensie even overslaan, want in deze serie vallen nog wel eens wat doden, en het zou zonde zijn als je nu over een personage iets leest, die dus nog leeft. 

Nog steeds woedt er oorlog in Pyrra, al krijgen we er in dit deel wat minder van mee voor mijn gevoel, en nog steeds zijn onze 5 draken vrienden een manier aan het verzinnen om de oorlog te stoppen. Waar we in deel 1 Klei volgde, in deel 2 Tsunami, draait het in dit boek om Glorie. Ze neemt ons mee naar het oerwoud waar de regenvleugels wonen. Ze lijkt totaal niet op haar stamgenoten en dat vindt ze maar wat irritant, helemaal als blijkt dat de draken liever lui zijn dan moe. Wanneer blijkt dat er draken vermist zijn, zet ze alles op alles om hen te helpen. 

Ik vind de serie steeds leuker worden omdat je steeds meer te weten komt over de draken en daardoor een steeds een groter en beter beeld krijgt. Ik vind het knap hoe een auteur deze boeken kan schrijven. Ook vond ik het gaaf dat de wereld waar Glorie vandaan komt weer heel anders is dan de werelden waar de draken van de vorige boeken vandaan komen. De auteur schrijft erg beeldend en ik zie de draken dan ook steeds beter voor me. 

Mijn lievelingsdraak is Zonnetje. Ze is lief en vrolijk en probeert altijd het positieve van een situatie te zien. Ik kijk er dan ook erg naar uit om haar verhaal te lezen. Wist je al dat deze boeken volledig om draken draaien, dat er dus geen mensen in voorkomen, echt een fijne afwisseling. 

Ik vind de boeken met het deel beter worden, ik vind ze spannend, leuk en er zitten ook zeker grappige momenten in. Ik kijk dan ook erg uit naar het volgende deel! 

Recensie: 4

Titel: Het verborgen rijk
Auteur: Tui T. Sutherland
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Gottmer