Dit is alweer het vijfde en laatste deel van deze serie van Holly Martin. Nadat de eerste drie delen vooral over de zussen, die op Jewel Island wonen, gingen, gaan dit en het vorige deel voornamelijk over nieuwe personages. In dit deel leren we kunstenares Zoey kennen. Ze viert kerst dit jaar op Jewel Island nadat haar verloving is verbroken. Op het eiland leert ze Kit kennen, zijn huwelijk is voorbij en hij kampt met grote bindingsproblemen doordat zijn ex is vreemdgegaan. De vonk springt echter gelijk over tussen de twee, maar Zoey draagt een groot geheim met zich mee..

Doordat het boek over nieuwe personages gaat, is het prima los te lezen. Ik raad wel aan de hele serie te lezen, dat is gewoon leuker. Ook schetst de auteur allerlei verschillende gebeurtenissen in de boeken, op verschillende plekken en tijdens wisselende momenten. Dus saai wordt het zeker niet gedurende deze 5 delen. In dit boek was het fijn om in de winterse sferen te verkeren op Jewel Island. De kerstvibes die je van dit boek krijgt zijn heerlijk! De versieringen, de activiteiten, de sneeuw en de tradities zorgen voor een hele fijne winterse en kerstachtige sfeer. 

Van mij had de auteur iets meer terug mogen vallen op de personages uit de andere boeken, ik had graag iets meer geweten over hoe het nu met hen gaat, maar de personages die in dit boek geïntroduceerd worden zijn ook hartstikke leuk. De moeder van Zoey is denk ik mijn favoriet. Ik vond Kit af en toe wat melancholische trekjes hebben, wat ergens wel logisch is met zijn relatie verleden, maar op een gegeven moment dacht ik, nu weten we het wel , kop op. 

Een fijne feelgood, vol met kerstkoekjes, sneeuw, kerstlampjes, kerstkransen én churro’s met chocolade, wat wil je nog meer?

Overall Rating: 4

Titel: Mistletoe boven Monotone Lake
Auteur: Holly Martin
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Z&K