We zijn weer terug in Pyrra waar nog steeds oorlog woedt tussen de drakenstammen. Alle hoop is nog steeds gevestigd op de 5 jonge draken, waarover gesproken wordt in de profetie. Al lijkt niet iedereen blij te zijn met deze 5 draken en lijkt het wel of iemand het op ze gemunt heeft. Waar het in deel 1 voornamelijk om Klei draaide, draait het in dit boek voornamelijk om Tsunami. Mocht je deel 1 nog willen lezen, pas op, het is haast onmogelijk om dit deel te recenseren zonder spoilers weg te geven over deel 1.

Tsunami, 1 van de 5 uitverkorenen, een Zeevleugel, keert terug naar het rijk van de Zeevleugels. Hier is zij als ei gestolen, en ze blijkt de verloren prinses te zijn. Zal het haar lukken haar thuis te beschermen? En is haar thuis dan het rijk van de Zeevleugels, of is thuis, waar haar vrienden zijn.

Ik vond dit tweede deel leuker dan deel 1! Ik ging er nog vlotter doorheen, ik kende de wereld natuurlijk al en ik heb de laatste hoofdstukken van deel 1 nog eens herlezen voor ik aan dit boek begon, maar naar mijn idee las dit boek ook zonder dat gewoon een stuk vlotter. Er zit minder dood en verderf in, wat ik ook fijn vond én je leert de draken nog wat beter kennen wat het gewoon leuker maakt.

Nog steeds schrik ik soms van de kwaadaardige geweldplegingen in dit boek, maar het is echt al een toontje minder en voor mijn gevoel is er in dit deel meer plek voor de groei die Tsunami doormaakt. De band die ze met haar zusje heeft vond ik erg mooi om over te lezen, die is er direct, ondanks dat ze elkaar niet kenden. 

De wereld die omschreven wordt is erg mooi neergezet en ik zou er wel eens een kijkje willen nemen. Het blijft enorm leuk dat dit boek volledig om draken draait en er eens geen mensen zijn die de dieren iets aan willen doen ;-). 

Mocht er een jonge lezer in jouw buurt zijn die gek is op fantasy, draken of juist toe is aan eens iets nieuws? Dan is deze serie zeker wel wat voor diegene! Waar ik bij deel 1 nog adviseerde om al volwassene / sterkere lezer mee te lezen, vind ik dit bij dit deel al minder nodig! 

Recensie: 4

Titel: De terugkeer van de troonopvolger
Auteur: Tui T. Sutherland
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Gottmer