Claire krijgt van haar opa en oma het pand waar het naaiatelier van haar oma gevestigd zat. Ze weet niet goed wat ze met de ruimte aan moet maar samen met haar vriendin Josie bedenkt ze de Wensenwinkel. Mensen mogen tegen betaling een wens doen en het geld dat ze daarmee verdienen, gaan ze gebruiken om de recreatie ruimte van het bejaardenhuis waar de oma van Claire woont én Claire werkt opknappen. Samen met Stijn, de handige aannemer (knappe pappa alarm) en Jim de ex-soapie proberen ze de Wensenwinkel tot een succes te maken.

Ik las al eens eerder iets van Chantal Claassen en ook van Saskia Oudshoorn, ook gecombineerd met andere auteurs las ik iets van Emma Zomer en het knappe van deze auteurs vind ik, dat ik geen idee heb wie welke passages geschreven heeft en ik ook niet echt verschil kan benoemen. Lijkt het zoveel op elkaar? Of zat ik er zo lekker in dat ik het niet doorhad?

Het verhaal is lekker zoet, mooi, leuk en grappig. 

‘Als diner heb ik gisteravond een familiereep BonBonBloc soldaat gemaakt.’

Je leest het verhaal vanuit 4 perspectieven, namelijk die van de 4 hoofdpersonen, dit zorgt voor een leuke afwisseling en hierdoor denk je steeds: ah nog 1 hoofdstuk dan. Misschien denk je nu wel, door de schattige cover en het feit dat ik het verhaal zoet noem, ah nee deze fluffy feelgood is niets voor mij, let er dan wel op dat er ook een serieuze toon in dit verhaal zit. Thema’s zoals: jezelf (terug) vinden, teleurstellingen op werkgebied, scheidingen én (misschien wel de belangrijkste) eenzaamheid onder ouderen komen aan bod in dit verhaal. Heel mooi dat de auteurs daar aandacht aan besteden in dit verhaal en wie weet daardoor ook mensen motiveren om eens iets goeds te doen voor een ander. En dan kom ik nog met iets fijns aanzetten, jawel, dit boek speelt zich af rondom de feestdagen en joehoe dat wil je gewoon. Sinterklaas kadootjes, kerstbomen, een kerstmarkt en ga zo maar door. Echt genieten!

Een fijne feelgood met een serieuze ondertoon, ik hoop stiekem wel op een vervolg Saskia & Chantal !

Recensie: 4

Titel: De wensenwinkel
Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn & Chantel Claassen
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Z&K