In ‘Het Brievenspoor’ neemt de auteur ons mee op een reis die bestaat uit jezelf ontdekken, op je eigen benen leren staan en vriendschappen te sluiten. Een reis vol herinneringen en nieuwe ervaringen. 

Amy Snow wordt in het jaar 1831 als pasgeboren baby achtergelaten op een landgoed in Engeland, in de sneeuw. Gelukkig wordt ze gevonden door Aurelia, de dochter van de landheer. Helaas voor Amy en Aurelia, zijn haar ouders op zijn zachts gezegd ‘not amused’ door deze vondst en kost het Aurelia heel veel overtuigingskracht om haar ouders over te halen om Amy op het landgoed te laten wonen. Dit mag uiteindelijk, maar gemakkelijk krijgt Amy het niet. De ouders van Aurelia verafschuwen Amy, en haar leven is erg zwaar. Gelukkig voor Amy heeft zij wel Aurelia, een vriendin voor het leven. 

Wanneer Aurelia sterft, blijkt zij een heus brievenspoor (inclusief flinke erfenis) voor Amy te hebben achtergelaten. Amy gaat op onderzoek uit en ontdekt dingen die ze niet voor mogelijk hield. Je leest het verhaal vanuit het perspectief van Amy en door middel van flashbacks en de brieven kom je steeds meer te weten over het verleden. Persoonlijk vind ik dit een erg fijne schrijfwijze want hierdoor geeft de auteur niet direct alles weg en houdt ze het spannend. Doordat Aurelia al overleden is, leer je haar kennen door de flashbacks van Amy en de brieven. Hierdoor kom je er samen met Amy achter dat Aurelia niet altijd eerlijk is geweest en waarom dit zo was.

Tijdens de zoektocht naar de brieven leert Amy niet alleen haar vriendin werkelijk kennen, maar ook personen die haar leven verrijken met vriendschap en liefde, iets wat ze buiten Aurelia niet echt kende. Het is mooi om te lezen hoe Amy daardoor groeit als persoon, ze gaat zichzelf zekerder voelen, mooier en vooral geliefder!

De schrijfstijl van de auteur is heel beeldend, waardoor je de kenmerken van die tijd voor je ziet. Het is een boek waar je steeds meer over kunt speculeren en door alle lagen in het verhaal, de fijne (en minder fijne) personages en de terugkerende thema’s (verschil tussen arm en rijk bijvoorbeeld) voelt dit als een compleet en goed in elkaar gestoken boek! Zeker een aanrader.

Recensie: 4

Titel: Het brievenpoor
Auteur: Tracy Rees
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Xander