Al generaties lang zijn 7 drakenstammen verwikkeld in een oorlog. Er lijkt licht te zijn aan het eind van de tunnel, 5 jonge draken zullen volgens een profetie vrede brengen. In dit boek lezen we het verhaal vanuit de ogen van Klei, 1 van de 5. Hij neemt ons mee op de zoektocht naar zichzelf. Is hij wel de strijder die hij verwacht wordt te zijn? Wanneer de draken ontsnappen aan hun verzorgers, komen ze er achter dat de oorlog nog heftiger is dan ze konden vermoeden. 

Het leuke aan dit verhaal is, is dat het alleen maar om draken draait. Je leest dus ook vanuit het perspectief van een draak. Ik vind het verhaal origineel, spannend en er zitten hele lieve momenten in tussen de draken onderling. 

Hoewel ik het een erg spannend boek vond en ik dus meerdere momenten op het puntje van mijn bank (of bed haha!) zat, vond ik de hoeveelheid dood en agressie in dit boek een beetje teveel. Ik had dit persoonlijk als kind, teveel gevonden, maar nu ben ik sowieso een watje, dus anderen zien dit wellicht anders.

De vriendschap tussen de vijf draken onderling is geweldig, het is heel fijn om erover te lezen en ik hoop / verwacht dat kinderen dit herkennen, of juist gaan leren hoe belangrijk vriendschap is en wat je voor vrienden doet. 

De schrijfstijl is vlotjes te noemen wanneer je een tijdje aan het lezen bent, in het begin wordt er veel met namen en drakensoorten, er zijn immers 7 stammen, gestrooid en ik heb echt een lijstje moeten maken om alles bij te houden. Maar als je eenmaal doorhebt wie, wie is, dan vlieg je erdoorheen en wil je ook echt weten hoe het afloopt. Het boek begint ook met omschrijvingen van de draken en dit is fijn om tijdens het lezen terug te kijken. 

Ik raad dit boek zeker aan, aan jeugdige lezers (of volwassene lezers). Kleine kanttekening, heeft de jeugdige lezer, wat moeite met lezen, lees het boek dan voor of wacht er nog even mee, ik denk dat je dan veel meer plezier beleeft aan het boek, want dat heeft het boek zeker in zich.

Recensie: 3

Titel: De drakenprofetie
Auteur: Tui T. Sutherland
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Gottmer