Catalina, oftewel Lina, is een hardwerkende jonge vrouw in de Verenigde Staten. Haar roots liggen echter in Spanje. Binnenkort zal ze haar vaderland weer bezoeken, haar zus gaat namelijk trouwen. Met de broer van de ex van Lina… Deze ex, heeft een groot gat geslagen in het zelfbeeld van Lina én is verloofd. Lina is inmiddels wel over hem heen, maar wel nog steeds single. Volgens Lina is het dus een must om een nep date mee te nemen naar de bruiloft, om niet zielig gevonden te worden door iedereen. Ze vindt echter niemand, tot haar ontzettend irritante collega Aaron zich aanbiedt… ze heeft helaas weinig keus en neemt hem mee naar Spanje. Zal ze haar Spaanse liefdesleugen volhouden? 

Oké first things first, ik keek ontzettend uit naar dit boek, fake dating & enemies to lovers in 1 verhaal, joehoe kom maar door. Tijdens het lezen worden we ook nog eens beloond met de ‘er is maar 1 bed’ trope. Mijn verwachtingen werden dus zeker beloond! Je ziet al vanaf mijlenver aankomen hoe dit boek gaat eindigen, maar de weg die de personages afleggen is lang (het boek is dan ook best een dikkertje). Hier en daar zijn er sommige passages ook best lang, het stoorde me niet, maar het was zeker niet overal nodig. De schrijfstijl is vlot en zit vol met humor. De gesprekken tussen Lina en haar familieleden en vrienden zijn erg leuk en grappig neergezet. 

Zowel Lina & Aaron zijn niet erg open over hun verleden en samen vinden ze een weg hoe ze dit kunnen zijn naar elkaar toe. Beide personages worden echter wel goed uitgewerkt en vooral Lina vind ik geweldig, Aaron vond ik met vlagen een beetje een macho. Lina is echter mijn spirit animal, met opmerkingen zoals onderstaande, pakte ze me helemaal in. 

‘Noodplan: brownie met drie soorten chocolade.’

‘Ik heb altijd ruimte voor het dessert. Altijd.’

Dit verhaal bevat humor (veel humor), familieleden waar je het liefst jouw fake date bij weghoudt, liefde voor eten en een hele lieve, af en toe een macho, man die bijna te mooi en lief is om waar te zijn. GENIETEN dus!

Recensie: 4

Titel: De Spaanse liefdesleugen
Auteur: Elena Armas
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Z&K