Na het succesvolle detective avontuur van Lev in het vorige boek, wil meneer de Bruin ( de vader van Lev) het liefst zijn baan opzeggen en zich samen met zijn zoon volledig richten op hun detective bureau. Hij vindt zijn zoon zeer talentvol en hij is uit op meer succes. Lev vindt zichzelf vooral een hele gewone jongen met weinig talent. Dan vindt meneer de Bruin een advertentie in de krant en gaan ze samen met nog meer detective bureaus op reis naar Costa Banana voor een zoektocht. Lev vertrouwt het niet helemaal, maar gelukkig gaan Hugo, Yara en Daiza ook mee. Al vlug komen de kinderen erachter dat ze gevaar lopen…

Hoewel dit boek los te lezen is, raad ik echt aan om eerst deel 1 uit deze serie te lezen, dat verhaal is namelijk ook ontzettend leuk!! Maar mocht je toch eerst dit boek lezen, zorgt de auteur er in ieder geval voor dat alle personages goed en op een leuke manier geïntroduceerd worden! 

Het is wederom een spannend, leuk en grappig verhaal! Niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen. Ik las dit boek samen met een boekenvriendinnetje en we hebben beide, passages voorgelezen aan onze partners! De woordgrapjes, onderliggende humor en de grappige personages maken het echt een feestje om te lezen en voor te lezen. 
Ook de manier waarop de personages Engels proberen te spreken is echt hilarisch. 

‘Hé you. What stands thero in the krent?’

Het is een boek waar je veel over kunt speculeren tijdens het lezen, hoe leuk is het om dat te doen met een kind! Ik verheug me er in ieder geval al ontzettend op om dit later te doen met mijn jongens. 

‘We moeten onze harses laten kraken.’ 

Echt een ontzettend leuk boek en echt een aanrader voor de aankomende Kinderboekenweek!

Recensie: 4

Titel: Bureau Speurneus en de junglebende
Auteur: Jozua Douglas
Genre: Jeugd
Uitgeverij: De fontein jeugd