Doordat de vader van Ally in het leger zit, verhuist de familie vaak en zit zij ieder jaar op een andere school. Mede hierdoor en haar goede verberg kwaliteiten heeft geen een leerkracht door dat Ally dyslexie heeft, tot ze een meester krijgt die door heeft wat er met Ally aan de hand is. Beetje bij beetje wint hij haar vertrouwen en krijgt Ally zowaar plezier met naar school gaan. Ze krijgt vrienden en haar zelfvertrouwen groeit met de dag!

Dit jeugdboek is zo geschreven dat je meevoelt met Ally, ik heb ook een paar keer hardop gezegd: ‘wat een arme meid’, of ‘ze doet hartstikke haar best en jullie zien het niet’. Ik herken dingen die ik bij mijn leerlingen zie, maar je merkt dat de auteur weet waar ze het over heeft dus ook mensen die niet eerder te maken hebben gehad met dyslexie, gaan door dit boek, denk ik dyslexie meer begrijpen 
Ook leert het boek je dat vriendschap zoveel kan doen voor kinderen, weten dat je er niet alleen voor staat en elkaar respecteren zoals je bent, zo belangrijk voor die moppies. Ik hoop dat ik als juf ervoor kan zorgen, net zoals de meester van Ally, dat leerlingen leren geloven in zich zelf, met plezier naar school komen én ervaren dat alles mogelijk is!

Recensie: 4

Titel: Vis in een boom
Auteur: Lynda Mullaly Hunt
Genre: 
Jeugd
Uitgeverij: Uitgeversmaatschappij Holland B.V.