Willow laat alles achter en vertrekt, zonder al te lang er over na te denken, naar het dorpje Happiness. De kasteelheer en zijn vrouw verhuren namelijk huizen voor één jaar gratis. Dit doen zij om het dorpje aantrekkelijk te maken voor nieuwe inwoners. Willow wil het jaar gebruiken om een winkel te openen en zich vooral niet met mannen bezig te houden. Maar goed, zoals het een goede feelgood betaamt, komt zij toevallig net wel de enige vrijgezelle man van haar leeftijd tegen in het dorp, en valt ze als een blok voor hem. Wat nu? 

Ik vond dit boek lekker voorspelbaar en leuk om te lezen. Het gaat snel, heel snel, tussen de 2 hoofdpersonen en ik stoorde me een beetje aan hoe hun relatie wordt opgebouwd. Maar als ik er niet te veel over nadacht hoe dit in reallife zou werken, stoorde ik me er ook minder aan. Ik vind het boek vlot geschreven, en ik vloog er dan ook doorheen, we hadden het boek eerder uit dan gepland / verwacht (ik las dit boek samen met iemand). De omgeving en de personages zijn goed uitgewerkt, het enige jammere vond ik het vervallen kasteel, dat had van mij iets realistischer gemogen (maar what do I know, misschien is het wel heel realistisch). Als je zin hebt in een leuke feelgood, is dit zeker een leuk boek, ik heb betere gelezen, maar om tussendoor te lezen vond ik het leuk, ik kijk dan ook uit naar deel 2!

Recensie: 3

Titel: Het dorpje Happines.
Auteur: Holly Martin
Genre: Feelgood

Uitgeverij: Z&K