‘De charmante cadeauwinkel’ is het vijfde deel alweer over onze vriendinnen van het leuke winkelstraatje Valerie Lane. Dit deel staat in teken van Orchid. Orchid zit nogal in de knoop met haar gevoelens en daardoor ook een beetje in de knoop met zichzelf. Haar vriend Patrick vertelt vrij weinig over zijn verleden en hun relatie gaat steeds meer op losse schroeven staan. Stiekem heeft ze gevoelens voor Tobin, de eigenaar van de bloemenzaak. Zal ze bij Patrick blijven, of waagt ze een sprong in het diepe en gaat ze voor Tobin. 

Het was weer fijn om even in Valerie Lane te zijn. De winkeltjes, de leuke ideeën en de personages uit de vorige delen zorgen voor een fijne sfeer. En nu hebben we dan einDelijk het verhaal van Orchid kunnen lezen. Ik kan er lang omheen draaien, maar ik doe het niet, Orchid & ik zijn geen vriendinnen en zullen dat ook niet worden. Iedereen heeft wel eens een vooroordeel over een ander, ik ook, maar Orchid is echt de koningin van de negatieve aannames en oordelen, pff meid kijk eerst eens naar jezelf. Ik vond het dan ook erg lastig om dit verhaal leuk te vinden omdat ik echt totaal geen klik heb met Orchid. Ik vind haar arrogant en onaardig en daardoor niet leuk om over te lezen. Het verhaal zelf leest gelukkig weer heel vlot weg, de vriendschap tussen de vriendinnen lijkt in dit boek wat steviger te zijn en daardoor was het met vlagen fijn om weer te lezen over deze vriendinnen. Maar zoals gezegd, ik vond het lastig om het leuk te vinden.

Wat mij betreft hadden sommige verhaallijnen nog wat dieper uitgewerkt mogen worden. Met name de geschiedenis van Patrick, nadat hij hier open over is, had het verhaal van mij meer details mogen bevatten.

De schrijfstijl van deze auteur is gelukkig de gehele serie vermakelijk en plezierig om te lezen. Mocht je de serie nog niet gelezen hebben, raad ik het je toch wel aan om dit nog te doen. Zoals in het echte leven heb je met sommige mensen gewoon geen klik, dus laat je vooral niet afschrikken door mijn recensie en breng zeker een bezoekje aan de winkeltjes van Valerie Lane! Je zult met open armen worden ontvangen.

Recensie: 2

Titel: Valerie lane 5
Auteur: Mauela Inusa
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Boekerij