Joepie ik mocht weer mee naar een van de leukste (en lekkerste) cafés in de fictieve wereld. Namelijk het Cupcake café. Issy lijkt alles op orde te hebben, haar zaak loopt goed, ze heeft een fijne relatie en ze verwacht dat ze een geweldige kerst gaat hebben. Maar dan krijgt haar vriend een baan aangeboden in New York, en is toch niet alles zo fijn en zeker als het lijkt. Issy zal keuzes moeten maken met betrekking tot haar toekomst, dat van haar zaak en van de mensen om haar heen.

Ieder hoofdstuk begint met een heerlijk kerstachtig recept en alleen al daardoor kom je helemaal in de kerstmodus! De sfeer die neergezet wordt in dit boek is dan ook winters. Het had van mij zelfs een tikkeltje meer mogen zijn, maar goed de winter is dan ook mijn lievelingsseizoen. Issy is nog precies hetzelfde als in deel 1. Ze is nog steeds hartstikke lief en heeft haar hart duidelijk op de juiste plaats zitten. Haar medewerkers in het café, vond ik iets minder lief en hartelijk, hoe zij met elkaar omgaan is gewoon niet gezellig en met vlagen een tikkeltje onrealistisch. Dat maakte het voor mij een beetje minder leuk om te lezen. 

Het boek begint met een samenvattend stukje over het vorige deel en daardoor zou je direct weer helemaal in het verhaal kunnen zitten, ik vond het echter een beetje van de hak op de tak gaan en kwam er daardoor niet helemaal lekker in. Wel zit het vanaf het begin weer vol met droge humor en zijn veel passages echt heel grappig. 

Toch miste ik in dit boek de Jenny Colgan sparkle. De onaardigheid en naïviteit van enkele personages zorgden er helaas voor dat ik niet zo genoot van dit boek als van haar andere boeken. Dit boek is dan ook al een oudje en ik vind echt dat je duidelijk groei merkt in de schrijfstijl van Jenny.

Nu klinkt het misschien alsof ik het helemaal geen leuk boek vond. Maar ik vond het zeker een leuk boek, de winterse sferen en de honderden cupcakes zorgden daarvoor. Maar aan mijn torenhoge verwachtingen, heeft Jenny helaas niet voldaan. Heb jij nu zin in een Kerstverhaal met baksels en droge humor, dan raad ik dit boek toch wel aan, ik zou wel eerst deel 1 lezen! Wel zo gezellig!

Recensie: 3

Titel: KErstmis in het Cupcake Cafe
Auteur: Jenny Colgan
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff