In alweer het 4e deel rondom de winkelstraat Valerie Lane staat de wolwinkel van Susan centraal. En terwijl we haar en haar winkel wat beter leren kennen, spelen de andere winkeleigenaren uiteraard ook nog een rol in het boek. Susan heeft haar hart op de goede plaats zitten. Is zij namelijk niet bezig met spulletjes verkopen in haar winkel, dan is ze aan het helpen bij de opvang voor daklozen of ze is aan het breien voor mensen die minder te besteden hebben. 

Susan lijkt een echte huismus, ze heeft niet alle gebeurtenissen uit het verleden verwerkt (in hoeverre dat kan) en is erg op zich zelf. Het jammere hierin vond ik dat de vriendinnen neergezet worden als beste vriendinnen, maar wanneer iemand iets niet direct verteld zijn ze een tikkeltje(eerder een tikkel…) beledigd. Daarnaast deelt Susan bijna niets uit haar verleden met haar vriendinnen. Dat is natuurlijk niet erg, maar in mijn hoofd niet heel realistisch. Ik twijfelde in het vorige deel al aan de oprechtheid van de vriendschap van de 5, en nu eigenlijk nog meer. De winterse sfeer in het boek maakt voor mij wel veel goed. De sneeuw, de liedjes en de kerstverhalen, ik wil herfst of winter en wel nu! 

Wat ik leuk vind aan deze boeken is, dat ondanks dat het concept van het verhaal hetzelfde is, en in grote lijnen de verhalen wel hetzelfde verlopen (van: ik vind / wil geen liefde naar: een grote liefde vinden), de auteur er toch verschillende verhalen van maakt door de verschillende winkeltjes. Het verhaal leest erg vlot en het is door de winterse sfeer erg gezellig lezen. Al met al een leuk vervolg deel in deze serie, al hoop ik echt dat in het volgende deel de vriendinnen er iets meer zijn voor elkaar.

Recensie: 4

Titel: Valerie lane 4
Auteur: Mauela Inusa
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Boekerij