Eva is een echte huismus, ze is het liefste thuis en ligt het liefst om 22:00 in bed (#teamhuismus). Wanneer haar moeder overlijdt, vindt ze haar onafgemaakte bucketlist. Eva besluit de dromen van haar moeder waar te maken en dus volledig uit haar comfortzone te stappen. Samen met reisgids Thor gaat ze de wereld ontdekken.

Het eerste hoofdstuk van dit boek begint direct met heerlijke omschrijvingen van de omgeving waardoor je, je waant in de plaatsen waar Holly Martin ons mee naar toe wil nemen. De manier waarop Eva en Thor samen de reis ervaren is erg leuk om te lezen. Eva is zoals gezegd een echte huismus ‘Ik hou van mijn huisje, ik hou van mijn pyjama.’ En Thor zorgt ervoor dat Eva steeds meer uit haar schulp kruipt. De avonturen die Eva en Thor beleven zijn erg leuk en ik als huismus werd bijna jaloers, bijna… Eva schrijft op iedere plek waar zij zijn een kaart naar haar overleden moeder. Sommige van deze kaarten zijn verwerkt in het verhaal en dit is een erg leuke toevoeging aan het verhaal, want je leest op deze manier toch wat over bezochten plaatsen die in het verhaal niet naar voren kwamen en zo zorgt de auteur ervoor dat het niet saai wordt! Uiteraard is dit verhaal feelgood en uiteraard heb ik af en toe met opgetrokken wenkbrauw gelezen, maar ik moet zeggen dat ik de schrijfstijl van Holly Martin steeds meer ga waarderen en steeds leuker ga vinden. Voor mijn gevoel was het verhaal net niet fluffy duffy feelgood, maar gewoon een heerlijke dosis romantiek en humor. Een verhaal over uit je comfortzone durven stappen!

Recensie: 4

Titel: Een zomer om van te dromen
Auteur: Holly Martin
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Z&K