New Orleans, 1930, het leven is zwaar, voornamelijk voor de armere. De kloof tussen arm en rijk is enorm en Abbigail, ook wel Abby genoemd, heeft zich aangesloten bij de verzetsgroep Monte Carlo. Ze strijden voor gelijkheid, en Abby werkt hard en vaak onder een vermomming. Maar het ergste vindt ze nog wel dat Jae, een onuitstaanbare kwal, ook lid is van Monte Carlo en ze hem dagelijks ziet. De strijd is keihard maar Abby doet er alles aan, samen met de andere leden, om het leven beter te maken voor de armere mensen. 

Het concept van het boek vind ik erg origineel en goed gevonden! De opbouw van het verhaal vind ik fijn, het wordt steeds een beetje spannender en de auteur voegt af en toe een kleine plottwist toe waardoor het nog leuker is. Ik vond de opbouw van de relatie, of misschien de groei van de relatie, tussen Abbigail en Jae ook fijn weg lezen. Waar ik in Unsinkable wat moeite had met de personages, heb ik dit bij dit boek helemaal niet! Dit was voor mij dus een fijnere leeservaring met deze auteur en ik kijk zeker uit naar een volgend boek! Ik raad dan ook zeker aan, om dit boek te lezen, ook als je Unsinkable wat minder vond. Er staan wel een paar (spel)foutjes in die er uit gehaald hadden kunnen worden. En Lotte, het einde, ik kan natuurlijk niets zeggen, maar de laatste twintigtal bladzijdes wow. Ik durf er niet veel over te zeggen want ik wil niet spoileren, maar wat heb je dit verhaal mooi afgesloten

‘Alsof alle puzzelstukjes en vraagtekens van de afgelopen weken met slechts één zoen werden beantwoord.’

Unwritable is een spannende young adult die je zomaar in één dag kunt uitlezen, want je wilt vanaf bladzijde 1 al weten hoe het verder gaat! Ik wacht met spanning af op een volgend boek van deze auteur!

Recensie: 4

Titel: Unwritable
Auteur: Lotte van den Noort
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Hamley Books