In het verhaal maken we kennis met puber (ik denk dat we dat wel kunnen stellen) Belly. Ieder jaar gaat zij samen met haar broer en moeder naar een vakantiehuis aan het strand, tot de scheiding van haar ouders, ging haar vader ook mee. Dat vakantiehuis is van de beste vriendin van haar moeder, zij is daar ook samen met haar zoons gedurende de zomer. Dit doen ze al jaren maar ineens is alles anders, lieve kleine Belly is geen (lelijk) eendje meer, maar een prachtige zwaan geworden…’The summer I turned pretty’ en dat met 2 jongens in hetzelfde huis . 

De details in het verhaal vind ik te gek. De auteur schrijft op zo’n manier dat ik het helemaal voor me zag, zoals de kleuren van een taart of de muziek die gedraaid werd. De flashbacks in het verhaal vond ik soms wat verwarrend, ze zijn eerst om en om, maar soms is er ook ineens uit het niets een flashback. 
Het boek las vlot, maar toch moest ik soms mijn aandacht erbij houden. Dit komt denk ik mede doordat ik Belly met vlagen erg kinderachtig vond en niet altijd zin had om naar haar gezeur te luisteren. Ook miste ik soms wat verdieping in een verhaallijn, zoals de relatie tussen Belly & haar vader. Desalniettemin heb ik deel 2 gereserveerd bij de bieb!

Recensie: 3

Titel: De zomer waarin alles veranderde
Auteur: Jenny Han
Genre: 
Young Adult
Uitgeverij: Moon