In dit mooi vormgegeven en lekker groot prentenboek leren we Kelsey kennen. Zij is met haar oma op stap en ziet ineens haar spiegelbeeld in de vijver. Nadat oma heeft uitgelegd wat je spiegelbeeld is (erg fijn, want er zijn kindjes die dat niet weten) is Kelsey een beetje verdrietig, ze vindt haar eigen spiegelbeeld niet mooi.. en wat er dan gebeurt.

Dit boek is nodig. Kinderen, in alle kleuren en maten dienen te ervaren dat iedereen er mag zijn. Maar niet alleen kinderen mogen dit ervaren, ook grote mensen MOETEN dit ervaren. Iedereen mag er zijn, en als wij (de grote mensen) dit beseffen, kunnen wij dit aan onze kinderen meegeven. Na de recensie van een boekenvriendin keek ik een filmpje over huidkleurige wasco voor alle huidkleuren! Hoe vaak ik wel niet op zoek ben naar ‘huidkleurige’ potloden…als een van mijn kinderen op school vraagt: ‘juf heb je ook een potlood met mijn huidskleur’ kom ik dus ook niet verder dan zalmroze of bruin, nu ga ik dinsdag portretten maken met de kinderen rondom het thema ‘worden wat je wil’ en ik heb dus gisteren soortgelijke wasco uit het filmpje besteld. Ik kan niet wachten om de koppies van mijn klas te zien! 

Maar nu terug naar het boek, het bevat naast de belangrijke boodschap en de positiviteit ook mooie prenten en het boek is super fijn vast houden tijdens het voorlezen. De prenten zijn leuk en herkenbaar en achterin het boek zit een spiegeltje waarin je je eigen spiegelbeeld kan zien en ook nog eens uitgedaagd wordt om lief te zijn voor jezelf. Erg leuk om voor te lezen en erg leuk en leerzaam om erna met je kindje over dit boek te praten. Voor scholen is er een heus lespakket, neem eens een kijkje op het de website van de auteur om het te ontdekken. 

Makers van dit boek, dankjewel voor dit boek. Door dit boek en deze blogtour hoop ik dat ik een beetje een betere juf ben geworden door actie te ondernemen en voor al mijn kindjes op school huidkleurige wasco heb aangeschaft. Als dit boek voor mij al zoveel betekent, kan je nagaan hoeveel dit kan betekenen voor de kindjes. 

Recensie: 4

Titel: Spiegelbeeld
Auteur: Dayenne Schurman-de Bruin
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Self Published