Als je ‘De Woestijndief’ nog niet gelezen hebt, even doorscrollen voorbij de synopsis…

Taran is klaar om zijn verleden achter zich te laten en te kijken naar de toekomst. Maar dan wordt de prins vermist en is Saradan in gevaar, de sultan vraagt Taran om hulp. Hij reist af naar het verlaten eiland Turat om daar een zeldzame bloem te vinden die het hart van de prins én Saradan kan redden. Maar is iedereen wel te vertrouwen? En wat gebeurt er allemaal in Turat?

Wat is dit weer een Meesterwerk van Emmelie Arents. Ze behoort echt tot een van mijn favoriete auteurs, en ik geniet ontzettend van haar schrijfstijl. 
Ze kan echt zo mooi met woorden werken. Het is een feestje om te lezen! Denk aan zinnen zoals:

‘Hoe meer je betekent, hoe dieper je kunt vallen’

‘Probeer geen pagina’s over te slaan. Op een dag bereik je het goede hoofdstuk wel.’

Los van de superfijne schrijfstijl is het verhaal zelf ook weer ontzettend leuk! Emmelie is echt de koningin van de plottwisten, ze laat je regelmatig in verwarring achter maar gelukkig valt alles wel op zijn plaats. De plottwisten zijn naar mijn idee niet teveel en zijn ook geloofwaardig in het verhaal. Je gaat daardoor ook nog aan alles en iedereen twijfelen, dat maakt het nog leuker om te lezen, helemaal tijdens een buddyread. Het binnenwerk en de cover van het boek zijn weer prachtig, het boek is dus weer zo’n mooie toevoeging aan mijn kast! 

Ik miste wel een beetje een samenvatting van het vorige boek, ik lees zoveel, dat ik gewoon dingen vergeten was, maar gelukkig heeft ze wel verspreid over de hoofdstukken informatie gegeven waardoor je de twee delen wel gewoon met een flinke pauze er tussen zou kunnen lezen.

Toen ik begon met lezen dacht ik ook echt, yes daar gaan we weer en ik baal ontzettend dat dit boek alweer uit is. Van mij mag er dan ook zeker een derde deel komen in deze duologie! Als je houdt van fantasy verhalen of net zoals ik een beetje een fantasy leek bent, zijn de boeken van deze auteur een hele fijne opstart om je kennis te laten maken in die wereld. Ik zei het al eerder, Emmelie (en ook Valentijn Ringelberg) maakt dit genre toegankelijk voor mij en daar ben ik heel blij mee!

Recensie: 4

Titel: De Meesterdief
Auteur: Emmelie Arents
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Hamley Books