Amari en het spel der magiërs is het tweede deel over de super stoere Amari. Een meisje met magische krachten. Helaas is niet iedereen even blij dat zij een magiër is en nadat ze in het eerste deel al heeft moeten laten zien dat ze een goede magiër is en heeft moeten strijden om haar plekje, is dit nu nog meer nodig. Terwijl Amari probeert om te leren gaan met haar magie, wordt ze ondertussen op allerlei vlakken uitgedaagd en moet ze de strijd aangaan om, alweer, de wereld te redden! Meer wil ik niet zeggen over de inhoud van het boek, want ik wil geen spoilers weggeven verder. 

Net zoals in het eerste deel is Amari een krachtig personage. Ze moet strijden om haar plekje en de auteur laat meerdere keren doorschemeren dat dit niet alleen op het bureau is tijdens haar zomerkamp, maar ook in haar dagelijkse leven, voor haar magische krachten. Deze diversiteit zal zorgen voor herkenning bij de ene lezer en is leerzaam voor de andere lezer. 

Het verhaal is enorm leuk en ik vond dit deel leuker dan het eerste deel (had niet verwacht dat dit kon), ik heb zelf deel 1 nog herlezen voor ik deze las en dat was met mijn #mombrains ook wel nodig, al zorgt de auteur er wel voor dat je er snel weer in zit en hij genoeg uitlegt in het begin. 

‘Ergens voor me staat een man die totaal niet onder de indruk is van het chipsaanbod. Dat gevoel ken ik.’

De ontwikkeling die Amari doormaakt is erg mooi, ze groeit niet alleen als magiër maar ook als persoon. Ze is stoer, ze heeft doorzettingsvermogen, ziet het grotere plaatje en is vergevingsgezind. En naast alle uitdagingen die haar te wachten staan, is ze ook nog eens een lieve vriendin voor haar vrienden en probeert ze voor iedereen klaar te staan.

De andere personages zijn ook goed uitgewerkt en allemaal krachtig op hun eigen manier. De personages rondom het bureau hebben allemaal bovennatuurlijke krachtig en de ene is nog gaver dan de ander! Ik zou wel eens een kijkje willen nemen in de wereld van Amari!

Dit boek heeft ene open einde (aargh) dus ik wacht nu al met smart op een volgens boek!! Hopelijk is het er snel! Ik raad iedereen, jong en oud, om dit boek te lezen, het verhaal over Amari is stoer, spannend, leuk, grappig en avontuurlijk! Wel eerst deel 1 lezen, want die is te leuk om niet te missen.

Recensie: 5

Titel: Amari en het spel der magiërs
Auteur: B.B. Alston
Genre: Jeugd
Uitgeverij: HarperCollins