Tijdens het lezen, merk je hoe goed Marlies is in haar werk. De antwoorden die ze geeft aan haar patiënten, op vragen die niet gesteld worden. De vragen die ze stelt, waar zwangeren niet bij stil stonden. Erg mooi om dit verweven in het boek terug te zien komen. Daarnaast kan de auteur heel goed verwoorden wat er allemaal gebeurt. Soms in ‘Jip en Janneke’ taal en dat vind ik zelf fijn want daardoor snap ik alles. Je volgt Marlies een jaar lang en daardoor kom je weer allerlei situaties tegen die zij zelf dus ook meemaakt in een jaar. Leuke en mooie dingen maar ook verdrietige dingen. Sommige mamma’s volg je wat langer en sommige komen maar kort voorbij in het verhaal. Dit boek raad ik aan, aan mensen die zelf kindjes hebben, maar ook bijvoorbeeld als je interesse hebt in het vak verloskunde, of als je zin hebt in een goed non-fictie boek. Ook voor mensen zonder kindjes, kan dit een mooi boek zijn. Maar wees er op voorbereid dat er erg veel babygeluk in voorkomt en dat kan confronterend zijn. 

Dit boek was voor mij persoonlijk ook een beetje confronterend, net zoals het vorige boek van deze auteur heb ik hem verslonden, echter zat er een groot verschil tussen de twee boeken, tante C. Ik ben zelf vlak na de eerste lockdown bevallen, met alle maatregelen waar Marlies dus ook tegen aanliep. Het was fijn om de herkenning te lezen, ik probeerde altijd positief te blijven, daar waar anderen mij al snel zielig vonden, maar soms als ik er aan terug denk, was het natuurlijk niet helemaal normaal al die maatregelen die er toen golden (niets tegen de maatregelen overigens, ze hebben mij en mijn baby gezond gehouden) dus ik werd weer terug gebracht naar die tijd en ik denk dat dit boek mij wel geholpen heeft in hoe ik terug kijk op die tijd. Ik denk dat heel veel mamma’s zich herkennen in dit boek, en dit kan confronterend, verdrietig of juist mooi zijn. Maar dit boek kan dus heel veel brengen. De passages zijn vlot geschreven, soms erg spannend, soms verdrietig maar vaak vol met geluk en passie! Want passie heeft deze verloskundige echt voor haar vak!! Het leest als een trein en ik hoop echt dat er ooit nog eens een derde boek van deze auteur, euhm verloskundige komt!

Recensie: 5

Titel: Sorry dat ik je wakker bel
Auteur: Marlies Kroes
Genre: Non-fictie
Uitgeverij: Spectrum