Ik heb voor mijn gevoel jaren op dit boek gewacht, nadat Valentijn Ringelberg, mij met een GIGA cliffhanger achter liet na het vorige boek in deze serie. (Eigenlijk viel het wel mee en heb ik volgens mij ‘maar’ 8 maanden gewacht).

Mocht je nu ‘Voorbij het Wederwoud’ nog niet gelezen hebben, scroll dan even voorbij het eerste stukje! Na het puntje kan je weer spoilervrij verder lezen. 

In ‘Als het duister roept’ volgen we Phaun. Nadat de jonge Elfyn alles verloren heeft, zoals haar vrijheid, maar ook de kans om haar zieke zus te redden, zit ze gevangen in het kasteel van ‘de Ambassadeur’. Ze wordt als gevangene opgenomen bij het personeel van de Ambassadeur en ontdekt dingen die ze niet voor mogelijk hield. Langzaam ontdekt ze dingen over haar identiteit en haar verleden, maar sommige dingen kunnen beter in het duister blijven.

De schrijfstijl van deze auteur voelt voor mij als thuiskomen. Na ‘Voorbij het Wederwoud’ en de los te lezen novelle (maar toch wel leuk als je die volgorde aanhoudt), ‘Hij die niet bestaat’, behoort deze auteur tot mijn favorieten. Hij schrijft vlot, past diversiteit toe in zijn verhalen en maakt zijn verhalen spannend, maar niet te spannend! Ondanks dat ik een leek in de fantasy wereld ben, vind ik deze boeken zo fijn om te lezen. De wezens en hun krachten neem ik in mij op alsof ik ze dagelijks zie. De omgevingen die de auteur creëert beleef ik alsof ik er zelf rondloop. De cover en het binnenwerk is weer fan – tas – tisch, en past helemaal bij de rest. Valentijn laat ons uiteraard achter met een cliffhanger, dus we gaan weer geduldig wachten op een nieuw boek! Kan dat misschien dit jaar nog uitgeverij Hamley books?!

Recensie: 4

Titel: Als het duister roept
Auteur: Valentijn Ringelberg
Genre: Young adult
Uitgeverij: Hamley Books