Gurty houdt van haar mens, is dol op gelukkig zijn, dol op een lekker kippetje en houdt er van om aan verse drollen te ruiken (het liefst rolt ze er ook doorheen). Want jawel, Gurty is een hond! En in dit eerste deel van de dagboeken serie gaat Gurty samen met haar mens op vakantie! Ze vertrekken met de trein en verblijven 2 maanden op het platteland. Daar zijn ook vriendin Fleur en buurtkat Jean-Jacques. Ze beleven de leukste avonturen! En het allerleukste is nog wel, Gurty heeft dit boek zelf geschreven, jawel het eerste boek geschreven en geïllustreerd door een hond! Ze heeft wel de schuilnaam Bertrand Santini gebruikt. 

Wat is dit een ontzettend leuk boek! Omdat Gurty dit boek zelf heeft geschreven, lees je het ook vanuit haar ogen. Het zit bomvol gevatte en herkenbare opmerkingen over honden en allerlei dagelijkse belangrijke honden dingen. Ik vind dit boek echt een aanrader voor kinderen, maar ook voor de voorlezers! Er zitten allemaal leuke grapjes tussen en wie er wel eens een hond heeft gehad zal zeker heel veel herkennen! Bij meerdere passages heb ik echt hardop gelachen en dit boek gaat zeker weten mee naar school zodat ik het kan voorlezen! 

‘Boten zijn een geweldige uitvinding voor als je over de zee wilt lopen en je bent geen vis.’

De thema’s vriendschap, avonturen beleven en de band tussen mens en dier komen aan bod, dus naast de leuke grapjes zit er zeker meer in dit boek! De grappige teksten worden aangevuld met hele leuke illustraties die naar mijn idee ook echt wat toevoegen. Helemaal leuk!
Op het einde van het boek zitten er ook nog eens raadsels, puzzels een quiz bij en je mag zelfs knippen in dit boek voor een spelletje! Echt ontzettend leuk en een aanrader voor kinderen vanaf 9 jaar om zelf te lezen, maar voorlezen kan wat mij betreft al eerder!

Recensie: 5

Titel: Dagboek van Gurty vakantie op het platteland
Auteur: Bartrand Santini
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Baeckens Books