Van de auteur mocht ik haar boek ‘Schuddebuikend je bed in’ lezen en wat heb ik gelachen! Bedankt voor dit exemplaar!

In 31 korte, maar grappige verhalen vertelt de auteur ons over haar gedachten over bijvoorbeeld de anderhalvemetersamenleving en waar je toch in godsnaam moet plassen tijdens een lockdown. Maar ook vertelt ze over opmerkelijke gebeurtenissen / ontmoetingen van vroeger, waarbij je soms denkt, hoe kan het dat je dit hebt meegemaakt! Want bijvoorbeeld Anouk en Dinand Woesthoff ontmoeten, willen we stiekem misschien allemaal wel. De verhalen worden ondersteund door leuke strips getekend door Theo Weber. Met 31 verhalen kan je precies een maand iedere avond een verhaal lezen, maar ik heb dit boek binnen 2 dagen uitgelezen, ik kon niet stoppen! 
De strips die na ieder verhaal te zien zijn vind ik zelf een leuke toevoeging, ik heb nog geen boek zoals dit in mijn kast staan.

Ik heb meerdere keren hardop gelachen om deze verhalen. In een van de verhalen snoert de auteur de ‘ # ik doe niet meer mee ‘ mensen de mond en dit vond ik goed gevonden. Al heb ik het idee dat deze mensen dit zelf niet doorhebben 
De verhalen zijn kort, maar af, de auteur heeft de kunst om je in een verhaal, van ongeveer tweeënhalve bladzijde, mee te nemen in haar gedachten / herinneringen maar ze laat je niet met een ‘leeg’ gevoel achter. Ze verbindt de verhalen als een soort cirkel, het verhaal / de boodschap is rond. 

Ik herkende mezelf echt in sommige verhalen, zoals het niet kunnen plassen ergens tijdens de 1e lockdown, ik was toen hoogzwanger en mijn plannen (als ik die al had) stonden of vielen met de mogelijkheid om te kunnen plassen. Erg leuk om dit terug te lezen in een boek. In sommige verhalen gaat het over ontmoetingen met BN’ers, super grappig hoe dit allemaal op haar pad kwam en deze verhalen heeft ze mooi verwerkt in het boek. 

Om het nou nog leuker te maken, ze vertelt ook over haar kat! Ieder goed boek bevat verhalen over katten! Wil je lachen en dus inderdaad schuddebuikend je bed in lees dan dit boek!

Recensie: 4

Titel: Schuddebuikend je bed in
Auteur: Rox van der Helm
Genre:

Uitgeverij: Uitgeverij Aspekt b.v.