Dit boek is onderdeel van de ‘Van klein tot groots’ serie. Hiermee ontdekken kinderen, en niet te vergeten volwassenen, de levensverhalen van belangrijke vrouwen (en inmiddels ook mannen) uit onze wereldgeschiedenis. 

Dit is mijn eerste boek van deze serie en ik vond dit boek Rosa Parks per toeval in de bibliotheek en kon het niet laten liggen. Als het goed is weten we allemaal wie Rosa Parks is, maar om je geheugen op te frissen, Rosa Parks groeide op in Alabama en zij was degene die niet opstond voor een witte meneer in de bus. Want ik denk dat we haar zo allemaal kennen, wat ik zelf niet wist, of misschien heb ik het wel geleerd op school en ben ik het vergeten, is dat zij jarenlang actief is geweest als burgerrechtenactiviste. Zo zie je maar, van dit boek leer je als volwassene ook wat. 

Ik heb het vooral aan mezelf voorgelezen, maar ik vind het wel belangrijk dat mijn zoon nu al iets meekrijgt over het bestaan van deze boeken en de geschiedenis die erin verwerkt zit. Ik vind het belangrijk om onze kinderen thuis of op school dit mee te geven. Ik zal ook altijd fan zijn van dit soort boekjes en ook altijd aanschaffen of lenen om mijn zoontje dit mee te geven. Dit zal dan ook zeker niet de laatste keer zijn dat ik dit boekje heb geleend bij de bieb.

Het boek bevat mooie prenten en duidelijke teksten, het is allemaal goed en ‘makkelijk’ uitgelegd zodat de kinderen snappen wat er gezegd wordt. De prenten ondersteunen de tekst ook echt vind ik. Zo is het een mooi boek naar te kijken en om naar te luisteren / zelf te lezen.

Recensie: 5

Titel: Rosa Parks
Auteur: Lisbeth Kaiser
Genre: Jeugd
Uitgeverij: De vier windstreken