Jill is 28 en werkt als bruiloftsfotografe. Aangezien haar agenda helaas niet vol staat met bruiloften, heeft ze iedere maand een toelage van haar ouders nodig om rond te komen. Dit vindt ze helemaal niets en daarnaast is het werkplezier ver te zoeken. Op het moment dat haar beste vriend, Ruud, gitarist bij de Misty Figures, haar een baan aanbiedt als vaste fotograaf van zijn band, kan ze dit eigenlijk niet weigeren. Ruud en Jill zijn al 20 jaar beste vrienden en zij laten zien dat het kan, een vriendschap tussen man en vrouw, zonder dat het vreemd wordt, toch…? 

‘Precies de juiste snaar’ is het derde deel van de Rock en Flirt serie van Kristie Raaijmakers. Kristie  heeft met deze serie laten zien dat ze erg leuk en vlot kan schrijven. Net zoals de eerste twee delen, leest dit deel als een trein. De trope ‘friends – to – lovers’ is leuk uitgewerkt.

Je zou dit derde deel prima los kunnen lezen, maar ik zou toch echt aanraden om de hele serie te lezen. De manier waarop het leven van de bandleden verweven zit in de (tot nu toe) 3 delen is erg leuk. Het is namelijk fijn om over eerdere personages (hallo Johan!) te lezen én het is hartstikke leuk om te lezen over de groeiende carrière van de band. Waar ze in deel 1 nog op kleinschalig, vrijwillig, soort van festival staan in Utrecht, spelen ze dit deel in Sziget! 

De personages zijn goed uitgewerkt en de groei die de hoofdpersonen doormaken is prettig om over te lezen. Ruud is echt een grote rockgod met een minuscuul hartje, hij is erg lief, al wilde ik hem wel soms door elkaar schudden en zijn ogen openen. Ik vond Jill hier en daar onhandig en impulsief. Ze is gelukkig wel, mede dankzij familieleden, volwassener en verstandiger geworden in dit verhaal. 

Ondanks dat we in principe drie keer hetzelfde soort verhaal lezen (een bandlid van een populaire band en zijn love interest) is het totaal niet drie keer hetzelfde verhaal en dat benadrukt wel de creatieve pen van Kristie. Dus, lang verhaal kort, ga deze serie lezen!

Overall Rating: 3

Titel: Precies de juiste snaar
Auteur: Kristie Raaijmakers
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Harpercollins