Dit leuke en kleurrijke prentenboek is geïllustreerd en geschreven door Michel de Boer. Het boek speelt zich af in een dierentuin vol met leuke dieren. Schildpadje wordt geboren in de dierentuin en alle dieren om hem heen kunnen iets speciaals. Leeuw kan bijvoorbeeld heel goed brullen en Luipaard kan heel snel rennen. Schildpadje ziet alle dieren in de dierentuin iets doen, waar de dieren heel goed in zijn, maar hij kan die dingen allemaal niet. Dus gaat hij op onderzoek uit om te ontdekken wat hij wel kan! 

Dit prentenboek is niet alleen leuk om voor te lezen vanwege alle dieren, maar ook vanwege de boodschap die verwerkt zit in dit boek. Ieder dier in dit boek is namelijk uniek, iedereen is ergens goed is. Die boodschap willen we natuurlijk meegeven aan jonge (of oudere) lezers. Mijn zoontje van bijna 3 zit nu in de: ‘ik kan het niet fase’ en het is heel fijn om hem te laten ontdekken dat hij dingen wel kan! Dit boek kan dus heel erg helpen bij deze fase en dat juich ik alleen maar toe. 

De dieren zijn op een leuke en herkenbare manier getekend en de tekst is niet te lang, een ideaal prentenboek om al aan de jongste kinderen voor te lezen! 

Overall Rating: 4

Titel: Kijk nou wat ik kan
Auteur: Michel de Boer
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum