Wanneer Patrick Sheppard plots overlijdt laat hij zijn vrouw Zoë en hun drie kinderen achter. Zoë probeert er het beste van te maken, maar het is zwaar. Daarnaast laat Dean, de broer van Patrick, zich niet zien, terwijl ze eigenlijk op zijn steun rekent. Wanneer Dean zich dit realiseert, probeert hij de rol van Patrick zo goed mogelijk over te nemen. Hij probeert er voor Zoë, de kinderen en zijn ouders te zijn, maar hij vergeet daarin zichzelf. Er lijkt geen plek meer voor Dean om zichzelf te zijn, maar ook geen plek voor hem om te rouwen om het verlies van zijn broer. Daarnaast stuit Dean op geheimen, geheimen die zijn broer in een heel ander daglicht plaatsen.

Dit is zo’n boek waarbij allerlei emoties de revue passeren. Je voelt het verdriet, de liefde en de onmacht. Maar er is ook zeker ruimte voor plezier en geluk. De groei die Zoë en Dean allebei doormaken is mooi neergezet en het komt heel echt over. 

De personages worden mooi neergezet en je leert ze goed kennen. De familie- en vriendschapsbanden zijn mooi neergezet en door het hele boek verweven. Doordat de personages zo echt aanvoelen, voelde het tijdens het lezen een beetje alsof ik als lezer een vage kennis was van de personages en vanaf de zijlijn meekreeg wat ze doormaakte. Een boek dat ervoor zorgt dat je eigenlijk niet wil stoppen met lezen, maar aan de andere kant ook niet wil dat het boek uit is. 

Een boek over rouw, vriendschap, verdriet en geluk. Een prachtig en mooi geschreven boek. Op naar nog meer boeken van deze auteur! 

Overall Rating: 4

Titel: Het huis met geheimen
Auteur: Lucy Diamond
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Xander uitgevers B.v.