Ik heb deze foto gemaakt op vakantie, wat ik wel mooi vond passen, want hoe leuk ik een vakantie ook vind, ik ben het allerliefste thuis. Daarbij zijn de kleurtjes van de natuur zo mooi te zien op de foto. Helemaal omdat de illustrator van dit boek zich laat inspireren door de kleuren en vormen in de natuur!

Pingwing (hóe leuk is zijn naam al!) vindt het maar super saai op de zuidpool! Het is koud, saai en de kleuren zijn altijd maar hetzelfde. Dan krijgt hij de kans om op reis te gaan. En niet zomaar een reis, nee een reis naar de andere kant van de zon! Maar is zo ver weg van huis zijn wel fijn?

Laten we beginnen met de illustraties, zoals ik al zei de illustrator (Jade van der Zalm) laat zich inspireren door de kleuren en de vormen van de natuur en dat is te zien. De prenten zijn kleurrijk, mooi en zitten vol met leuke details. Het zijn prenten om nog eens terug te kijken of tijdens het voorlezen te bespreken want er is van alles te zien. Het verhaal zelf heeft een hele mooie boodschap, het boek draait om familie missen, heimwee, en beseffen dat het gras niet altijd groener is aan de overkant. De auteur (Rick Meijer) schrijft vlot, duidelijk voor kinderen én ik vind het verhaal heel lief! Het verhaal en de illustraties zijn een geweldige match! Super leuk ook dat het een verhaal is met een moderne twist, in deze tijd zijn kinderen gewend om te videobellen, en Pingwing doet dat ook gewoon! Echt een leuk prentenboek en wil je nou meer weten over het boek, de auteur of de illustrator kijk dan even op:

https://www.kinderboeken.nl/boek/pingwing/?utm_source=Social&utm_medium=blog&utm_campaign=nikkileest&utm_id=Blogtour


Wil je nu weten wie er nog meer meedoen met de blogtour, kijk dan even op het plaatje en vind hun accounts via Instagram.

Recensie: 4

Titel: Pingwing
Auteur: Rick Meijer & Jade van der zalm
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Ploegsma