Deze novelle (die van mij drie keer zo dik had mogen zijn) is opgedeeld in 4 delen. 4 delen die het leven van de O’khani Kojvo beschrijven. We hebben hem al leren kennen in ‘Voorbij het Wederwoud’ als ‘de kinderdoder’ en deze novelle speelt zich af voor dat boek. Dat betekent dat je deze novelle los kan lezen! Maar ik raad je zeker aan om ook ‘Voorbij het Wederwoud’ te lezen. En denk je nu: mweh een novelle, die zijn vaak niet ‘compleet’. Nou beste lezers, deze novelle is wel compleet, het is een feestje om te lezen en het zit uitstekend in elkaar. 

Toen ik begon met lezen, wist ik meteen weer waardoor ik vorige keer zo genoten heb van de schrijfstijl van Valentijn. Hij schrijft op een of andere manier zo toegankelijk dat je het gevoel dat je naast de personages staat. Ik moest direct al een traantje wegpinken bij het eerste gedeelte, dat is vast een record! De wereld die hij creëert voelt zo echt aan. Ik kan wel zeggen na dit boek dat ik er een favoriete auteur hij heb! 

De vormgeving van dit boek is weer een feestje. Ik ben blij dat deze naast zijn grote broer / zus / sibling in de kast staat. Het verhaal is emotioneel, leuk en mooi. Je sluit ‘hij die niet bestaat’ in je hart en je wil verder en meer weten. Als kers op de taart sluit Valentijn het boek af met een twist waardoor ik eigenlijk direct weer ‘Voorbij het Wederwoud’ opnieuw wilde lezen, want ondanks dat je de boeken los kan lezen, zitten de verhalen uiteraard in elkaar verweven en wil ik mezelf nogmaals onderdompelen in de wereld die deze auteur schept!

Recensie: 5

Titel: Hij die niet bestaat
Auteur: Valentijn Ringelberg
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Hamley Books