In Opgescheept draait het om drie vrouwen die niet meer van elkaar kunnen verschillen, Else, Jenny en Lindsay. Zij worden uitgeloot om samen te wonen in een appartement en hoewel ze er alledrie niet om staan te springen, gaan ze toch samenwonen. We volgen hun leven dat ze proberen op te bouwen, op hun eigen plek, niet meer thuis, maar dat gaat niet zonder slag of stoot!

Wat ik als eerste al leuk vind aan dit verhaal is dat je vanuit alle drie de huisgenoten hoofdstukken leest. De drie wisselende perspectieven maakt het leuk en naar mijn idee zit het helemaal goed in elkaar. Alle drie de meiden zijn totaal verschillend, en daardoor heb je met de een wat meer dan met de ander. Soms heeft de auteur wel het uiterste opgezocht met de personages, maar dat past ook wel weer bij dit verhaal. De verschillen worden in ieder geval goed omschreven en zijn erg duidelijk! 

Het is een verhaal vol leuke details en vlotte personages. Je vliegt er doorheen want je wilt meer, veel meer! De schrijfstijl van Lianne kenmerkt zich echt door de details die ze verwerkt in het boek, die ik altijd leuk vind, zoals hoe een kleed eruit ziet of hoe de nerdy buurman eruitziet. 

‘Denk aan dingen die totaal niet sexy zijn. Wiskunde. Andijviestamppot. Bruine sandalen met witte sokken!’

Doordat het idee achter het verhaal gewoon leuk is, en het vlot weg leest heb je het boek echt zo uit. Gelukkig staan er nog 2 delen op de planning! 

Sommige stukken van het einde van het verhaal vond ik wel een beetje jammer, het was mij iets te onrealistisch en had voor mij anders gekund zonder afbreuk te doen aan een leuk einde. Ik ben zeer benieuwd hoe dit einde verwerkt wordt in deel 2 en heb daardoor nog minder geduld om deze te gaan lezen! 

Recensie: 3.5

Titel: Opgescheept
Auteur: Lianne Reijntjes
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Self Published