De Woestijndief, gaat over de broers Amir en Taran. Taran kan stelen als de beste, maar toch gaat het flink mis wanneer hij zijn buit wil verkopen. Amir neemt de schuld op zich en wordt uitgekozen om deel te nemen aan het Labyrint, een magisch spel, dat als hij wint, ervoor kan zorgen dat hij vrij komt. De broers strijden beide voor elkaars vrijheid, niet naast elkaar, maar in gedachten wel bij elkaar.

First things first, wat kan deze auteur leuk schrijven zeg. Ik heb enorm genoten van dit verhaal. Je vliegt er echt doorheen. Zoals Samantha zei: ‘Het boek is zo zacht als boter.’ Dit wist ik eigenlijk al na het lezen van ‘het hart van de adelaar’ maar dit boek is ook weer zo leuk en goed geschreven! 

De opbouw van het verhaal is spannend, beetje bij beetje kom je meer te weten over alle mysteries en beetje bij beetje weet de auteur je steeds weer te verrassen met allerlei onverwachte wendingen en intriges. Het taalgebruik is fijn, ze schrijft vlot en duidelijk. Voorin het boek zit een woordenlijst, omdat er in deze wereld wat termen zitten die wij niet kennen. Dit is in het begin een fijne houvast, maar je hebt de lijst al snel niet meer nodig tijdens het lezen. 

De worldbuilding in dit verhaal is zo fijn je waant je echt in een oosterse wereld en de auteur laat ook hier geen steekjes vallen. De vormgeving van het boek is prachtig, zoals bijna alle Hamleys! De personages zijn mysterieus, maar toch leer je ze op de juiste manier kennen en zo sluit je de broers in je hart. Emmelie, jouw boeken zijn een must-buy geworden voor mij! Bedankt dat je de fantasy wereld voor mij toegankelijk maakt!

Recensie: 4

Titel: Woestijndief
Auteur: Emmelie Arents
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Hamley Books