Dit boek speelt zich af in Australië, in 1942. Terwijl de bommen uit de hemel komen vallen, vallen er ook hemelse geschenken voor Molly. En Molly, het doodgraverskind heeft deze hard nodig! Ze is namelijk opzoek naar ‘Longcoat Bob’, hij heeft volgens haar een vloek uitgesproken over haar familie, een vloek die haar opa en moeder fataal werd. Ze heeft het zwaar (en dat is een understatement) bij haar vader en oom en terwijl de bommen letterlijk uit de hemel vallen waagt ze de sprong en gaat ze op zoek.

Ik vond het erg lastig om goed in dit boek te komen, door de lange zinnen en metaforen die ik niet snapte of miste waar de metafoor op sloeg, was het erg lastig om gemotiveerd te blijven lezen. Ik moest erg wennen aan de schrijfstijl. Dit zorgde er voor mij voor dat ik niet lekker in het verhaal kwam, ik heb het niet met tegenzin gelezen, maar het zat wel op het randje. De spanning die het verhaal met zich meebracht, met name tijdens de zoektocht, zorgde ervoor dat ik door bleef lezen. Erg jammer dat het zo moest gaan, want dit is zo’n boek wat zo mooi kan zijn voor een lezer én ik weet ook zeker wel, dat er velen andere lezers gaan zijn die wel volledig kunnen genieten van dit verhaal.

De personages leer je verdeeld kennen. Vooral Molly wil je knuffelen en een veilige plek aanbieden. De personages zijn wat mysterieus en dit past perfect bij het verhaal. Je ziet ook een duidelijke groei in de mindset van enkele personages en dit maakt het verhaal mooi. Daarnaast is de omschrijving van de Australische natuur, prachtig om te lezen. De auteur schrijft heel beeldend en neemt je mee op zijn reis
Nu denk je vast, Nikki wat zeur je nou, dit zijn toch allemaal ingrediënten voor een prachtig boek?! Ja dat klopt en nogmaals dit zal het ook voor heel veel mensen zijn, maar voor mij was het hem gewoon niet helemaal. Iets teveel poëtische zinnen en iets teveel metaforen waar ik gewoon niets mee kon. 

Ondanks dat dit dus niet helemaal mijn boek was, hoop ik niet dat mijn recensie jou er van weerhoudt om dit boek niet te gaan lezen. Neem eens een kijkje bij de recensies van andere lezers en zie hoe zij dit verhaal ervaren hebben!

Recensie: 3

Titel: Al die schitterende hemels
Auteur: Trent Dalton
Genre: Roman
Uitgeverij: Harpercollins